Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Nu kan du snart se frem til at forkæle ganen med gourmetretter og samtidig støtte en god sag. Fra den 3.-11. juni løber restaurantfestivalen Spis & Støt nemlig af stablen - og billetsalget starter den 1. maj kl. 10.
Vær med, når populære og anmelderroste restauranter landet over som Kokkedal Slot, Mêlée, Köd, Sticks'n'Sushi, Restaurant Bind, Nordatlanten og Restaurant ET inviterer indenfor til en lækker tre-retters menu, som samtidig støtter Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte. Menuen koster 250 kr. (+billetgebyr), og heraf går 40 kr. til det gode formål.
I år vil også to andre prisklasser være i spil for dem, der ønsker en overdådig gourmetmenu, der støtter endnu mere. Priserne er her 500 og 750 kr. (+ billetgebyr), og man finder bl.a. Michelin-restauranter som Marchal på d'Angleterre, Era Ora, og 108.
Gæster og restauranter bakker op
Det er tredje gang, at Spis & Støt finder sted, og for hvert år er festivalen vokset både i antallet af deltagende gæster og restauranter. Og for manden bag Michelin-restaurant Era Ora giver projektet god mening:
- Vi vil gerne bidrage til, at færre mennesker dør af kræft og hjælpe de familier, der bliver berørt. Spis & Støt giver os mulighed for at gøre noget aktivt og samtidig skabe 'awareness'. Og så er der bare noget helt særligt over kombinationen af god mad og et godt formål, siger Elvio Milleri.
Sidste år indsamlede Spis & Støt over 700.000 kr. til kampen mod kræft, og hos Kræftens Bekæmpelse glæder man sig over den store opbakning:
- Kræft er den sygdom, der berører flest mennesker i Danmark, og derfor er en aktiv indsats afgørende for både kræftramte og pårørende. Spis & Støt er en rigtig fin måde at støtte op om kræftsagen på, siger Anette Dige Kongsdam, projektleder for Kræftens Bekæmpelse Spis & Støt.
Billetsalget åbner mandag den 1. maj 2017 kl. 10 på spisogstøt.dk
- - -
Om Spis & Støt
HVORNÅR: Den 3.-11. juni 2017
HVOR: På over 100 restauranter landet over
PRIS: Normalbillet: 250 kr. + billetgebyr | Gourmetbillet: 500 kr. + billetgebyr | Michelinbillet: 750 kr. + billetgebyr
HVOR MEGET STØTTER JEG MED: Normalbillet: 40 kr. | Gourmetbillet: 80 kr. | Michelinbillet: 120 kr.
BILLETSALG ÅBNES: Mandag den 1. maj 2017 kl. 10
WEBSITE: Du kan allerede nu se restauranter og menuer på spisogstøt.dk
BESTIL BILLET PÅ: Spisogstøt.dk
- - -
Mere om Spis & Støt
Spis & Støt er iværksat af DinnerBooking og Kræftens Bekæmpelse for at indsamle penge til både forskning, forebyggelse og støtte til kræftramte patienter.
Over 100 restauranter landet over deltager i festivalen - heriblandt 5 Michelin-restauranter
Læs mere om Spis & Støt på spisogstøt.dk og følg med på Facebook og #spisogstøt
- - -
Fakta om kræft og Kræftens Bekæmpelse
Hver tredje dansker rammes af kræft - over halvdelen overlever kræft mere end fem år
Ca. 270.000 danskere lever med kræft i dag
4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges
Kræftens Bekæmpelses vision er et liv uden kræft
Kræftens Bekæmpelse har tre hovedformål: Forskning, forebyggelse og patientstøtte
Kun 4 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige - resten kommer fra danskerne
Kræftens Bekæmpelse bidrog sidste år med 393 mio. kr. til dansk kræftforskning
- - -
Fakta om DinnerBooking
DinnerBooking administrerer bookinger for over 700 restauranter og caféer og håndterer over 12 mio. gæster om året. DinnerBooking består af et bookingsystem til restauranter og caféer, restaurantsitet DinnerBooking.com og en booking-app til iPhone, hvor gæster kan booke bord.
DinnerBooking drives af brødrene Peter og Christian Thygesen, der selv har mistet deres far til kræft: - Vi har selv oplevet kræft tæt på, og det var vores motivation for at starte projektet op sammen med Kræftens Bekæmpelse - vi ville se, hvad vi selv aktivt kunne gøre for at hjælpe, fortæller Peter Thygesen.
- - -
Deltagende restauranter
København
Aarhus
Øvrige Sjælland
108
aabyudengaard
Asminderød Kro
20A
D'Vinos
Comwell Sorø
Aristo
Frederiksgade 42
Det Gamle Røgeri
Arti' Kok
Früd No16
Kokkedal Slot
Asador
Frøken Koch
Rungsted Kro
Bakkens Perle
Globen Flakket
Støvlet Katrines Hus
Belis Bar
Grappa al Porto
Tisvilde Bio Bistro
Belis Kitchen
Kähler Spisesalon
Bistro Avenue
Köd Aarhus
Bistro les Halles
Langhoff & Juul
Brace
Mejeriet
Fyn
Bøf & Ost
Restaurant ET
Aiko Sushi - Odense
Restaurant Ofelia i Skuespilhuset
Restaurant Fedet
Kok & Vin
Café Wilder
Restaurant Unico
Noé Vinbar
Cap Horn
Spiselauget
Olivia Brasserie
Charlottehaven
Sårt
Restaurant Kongens Have
Deligreco
Restaurant Nordatlanten
Era Ora
The Balcony
Food Squad
Fuego
Øvrige Jylland
GURU
Bind
Huks Fluks
CANBlau - Aalborg
Il Grappolo Blu
Fladbro Kro
Kayak Bar
Huset Blom
Kjøbenhavn
Låsby Kro
Kokkeriet
Oven Vande
Köd Vesterbro
Restaurant Baghuset
La Rocca
Restaurant Børkop Vandmølle
Lalala
Skagen Fiskerestaurant
L'Altro antiristorante
Søgaards Bryghus
Maio - Illum Rooftop
Marchal
Maven
Nabo
No17 Vin & madbar
Nyhavns Færgekro
P Eatery
Peder Oxe
Pintxos
Restaurant Ofelia i Skuespilhuset
Restaurant Wilhelm Ordrupgaard
SALT
Sans Souci
Skagen Fiskerestaurant - Illum
Sticks'n'Sushi Krudthuset
Sticks'n'Sushi Nansensgade
Støberiet
Søren K
Tango Grill
Tapas Huset
The Balcony
Toro
Tårnet
Viva
Be Steak - Illum Rooftop
Bojesen i Jazzhus Montmartre
Bøf
Dag H
KROGs Fiskerestaurant
Köd København
Mêlée
NO.2
Nørrebro Bryghus
Restaurant Marina Furesøbad
Restaurant SULT
RIO Temakeria
Raadvad Kro
Spise\Bar Nr. 20
Sticks'n'Sushi Istedgade
Strandmøllekroen
Zeleste
Fotokreditering: Flemming Gernyx
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.