Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
De 34 mio. er en del af en økologipakke på 120 mio. kr. som regeringen har vedtaget med årets finanslov. Sammen med Enhedslisten og SF har regeringen udmøntet de 120 mio. kr., og der er blevet penge til at fremme afsætningen af økologi både i Danmark og på eksportmarkederne.
-Vi er rigtigt glade for, at regeringen, SF og Enhedslisten har valgt at bruge en stor del af puljen på at fremme afsætningen af økologiske produkter. 34 mio. kr. til at styrke eksporten og 55 mio. kr. til at fremme afsætningen i Danmark. Det kommer til at betyde meget især på eksportmarkedet, hvor der er stort potentiale for dansk økologi men også herhjemme hvor flere og flere kommuner arbejder på at omlægge deres offentlige køkkener til mere økologi, siger økologichefen I Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen, og fortsætter:
-Dansk økologi er i fremgang på verdensmarkedet, og flere og flere bliver interesseret i, hvad vi kan producere her i Danmark. Men for, at danske økologiske produkter virkelig skal få sparket døren ind til udlandet, har de brug for lidt hjælp. Det får de nu, med det 34 mio. kr. der skal styrker eksporten.
Resten af de 120 mio. kr. er udmøntet, så 27 mio.kr. går til økologiudvikling herunder et kig på bæredygtigheden, omlægning og fastholdelse i den økologiske produktion, mens der er afsat 4 mio. kr. til at udvikle den økologiske svineproduktion, og blandt andet se på avlsarbejde for grise, der er mere velegnede til fritgående forhold.
-Vi er enormt glade for, at der er afsat penge direkte til at udvikle bæredygtigheden i økologien. Det har vi i Landbrug & Fødevarer ønsket os længe. Det er vigtigt at økologien er i konstant udvikling, også når det kommer til bæredygtighed, og det er et område, som vi gerne vil have øget fokus på, siger Kirsten Lund Jensen.
Hun er samtidig tilfreds med, at man ønsker at udvikle den økologiske svineproduktion.
-Økologisk svinekød er et af de områder, der er i vækst på eksportmarkederne. Den udvikling skulle vi gerne kunne fastholde, og derfor er det godt, hvis vi får mere og bedre viden om avlsarbejdet og de optimale forhold for en økologisk svineproduktion, siger Kirsten Lund Jensen.
For yderlige kommentarer:
Økologichef i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen, tlf.4021 8250, mail. kil@lf.dk
Pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, Marie Grabow Westergaard, tlf. 30178871, mail. mgw@lf.dk
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.