Advarsel: Salmonella fundet i kylling
Hakket kyllingekød solgt i Coop-butikker og Rema1000 i hele landes kaldes tilbage, da der er fundet salmonella
Det salmonella-inficerede hakkede kyllingekød er solgt i supermarkedet i hele landet.
Det salmonella-inficerede hakkede kyllingekød er solgt i supermarkedet i hele landet. Scanpix - arkivfoto


Der er blevet påvist salmonella i hakket kyllingekød produceret af virksomheden HKScan. Derfor opfordres kunder til at kassere kødet, der er solgt i butikker landet over, eller levere det tilbage til supermarkedet.

Det oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

- HKScan Denmark har i en egenkontrolprøve af kyllingekød benyttet til produktion af hakket kyllingekød påvist salmonella. Virksomheden trækker derfor det hakkede kød tilbage, lyder det.

Specifikt drejer det sig om flere forskellige pakker med hakket kylling.

Der er tale om pakninger fra varemærket Coop i både 1000 gram og 400 gram portioner. Kyllingen er i de store pakker produceret 21. og 22. februar, mens der er tale om en produktionsdato fra 21. februar for de mindre pakker. I begge tilfælde har kødet en fedtprocent på syv til 10.

Kødet er solgt i Coop-butikker i hele landet.

Derudover kaldet også "Hakket kylling/Lasagne" fra mærket Rose tilbage. Produktet er i en pakke på 400 gram og er produceret mellem 21. og 22. februar. Pakkerne er solgt i Netto-butikker landet over.

Yderligere kaldes hakket kylling i pakker på 450 gram fra mærket Smagfuld tilbage. Kødet er produceret 21. februar. Kødet er blevet forhandlet af Rema1000 butikker i hele landet.

Virksomheden råder kunder, der har købt kyllingekødet, til at kassere det eller levere det tilbage til butikken, hvor de har købt pakken.

- Hvis kødet ikke gennemsteges eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella. Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber, advarer Fødevarestyrelsen.

Kunder skal være opmærksomme på, at de angivne datoer er produktionsdatoen - altså hvornår kødet er pakket.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.