Advarsel: Sæson for tricktyve - så udspekulerede er de

Får du en henvendelse fra en person, som du ikke kender, så skal alarmklokkerne ringe.
Tricktyve opsøger dig ofte i dit hjem. Benyt derfor dørspionen før du åbner hoveddøren - og brug gerne en sikkerhedskæde.
Tricktyve opsøger dig ofte i dit hjem. Benyt derfor dørspionen før du åbner hoveddøren - og brug gerne en sikkerhedskæde.
Foto: Scanpix/arkiv

Højsæsonen for trick- og lommetyve, fupmagere, fusentaster og andre former for svindlere er i gang.

Det melder landets 10 politikredse til DR, som har foretaget en rundringning.

Det er oftest de ældre mellem 63 og 79 år, det går ud over. Fra 2010 til 2014 har politiet modtaget 7.600 anmeldelser om tyverier.

Tricktyverierne er som altid mangfoldige og fantasifulde. Og det er ikke altid de store værdier, som tyvene går efter.

Således forsøgte tre mænd for nylig med en afledningsmanøvre, at køre tre kasser øl ud af et supermarked i Midt- og Vestjyllands politikreds.

Et andet sted i landet blev en kvinde prikket på skulderen med ordene: "du har tabt en 50'er," og så blev hendes dankort byttet ud med et falskt, skriver DR.

Guld-klassiker

Klassikeren med det falske guld er også gået ud over flere billister. Her er der folk på motorvejen, som foregiver at være løbet tør for benzin og forsøger at sælge guld-lignende metal for penge til brændstof.

Nordsjællands Politi beretter desuden om en sag, hvor to udenlandske mænd først aflurede en 79-årig kvindes dankort-kode i et supermarked og efterfølgende snuppede hendes taske op af bagagerummet på hendes bil.

Falsk læge

Vagtchefen hos Sydsjælland og Lolland Falsters Politi fortæller DR om en sag, hvor en 63-årig mand fra Slagelse blev passet op af en mand, der udgav sig for at være læge.

Den falske læge fremviste et skilt hvorpå, der stod "læge". Han ville ind i mandens bolig og tilse den 63-åriges ene ben, men den 63-årige havde ikke tilkaldt nogen læge. Tyven nåede ind i boligen, men kom ikke af sted med værdier.

Det skal du passe på

Hovedparten af alle anmeldte tricktyverier foregik ved motorvejsafkørsler og i gågader. Det er åbne tasker og godtroende folk tyvene går efter.

Politiet anbefaler, at man helt ignorerer "guldsælgerne" på motorvejene og kører forbi og i stedet noterer nummerplade, bilmærke og bilens farve og med det samme ringer til politiet på 114.

Og så skal man altid huske at skærme for tastaturet, når der tastes pinkode.

Det Kriminalpræventive Råd har lavet en række anbefalinger for, at undgå tricktyve i hjemmet og skriver blandt andet "Luk ikke nogen ind, du ikke kender eller venter besøg af".

Du kan læse flere gode råd her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.