Advarsel om fupbeskeder i omløb: Vil lokke NemID ud af dig

Svindlere forsøger at lokke personlige oplysninger om NemID ud af intetanende danskere med falske sms'er, lyder advarslen fra Nets.
"Hasteproblem med konto. Klik pa linket nedenfor, udfyld formularen, upload et billede af din NemID noglekort. Ellers vil din NemID blive suspenderet," står der i de falske sms'er, der netop nu er i omløb.
"Hasteproblem med konto. Klik pa linket nedenfor, udfyld formularen, upload et billede af din NemID noglekort. Ellers vil din NemID blive suspenderet," står der i de falske sms'er, der netop nu er i omløb. Foto: Scanpix

Der er netop nu falske sms'er fra Nets i omløb.

Det skriver BT.

I løbet af de sidste par dage har mange danskere modtaget en sms, der umiddelbart ser ud til at være fra Nets, der blandt andet administerer NemID.

- Hasteproblem med konto. Klik pa linket nedenfor, udfyld formularen, upload et billede af din NemID noglekort. Ellers vil din NemID blive suspenderet, står der i sms'en.

Det er dog ikke Nets, der er afsenderen, men i stedet svindlere, der forsøger at lokke personoplysninger ud af intetanende danskere, lyder advarslen.

- Det er ikke en sms fra os, så vi anbefaler, at folk ikke svarer på beskederne. Hvis de gør det, så skal de spærre nøglekortet i en fart, fortæller Søren Winge fra Nets til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.