Advarsel mod kosttilskud: Risiko for leverskader

Sundhedsstyrelsen advarer mod et kosttilskud, der sælges fra en udenlandsk hjemmeside. Det kan skade leveren og centralnervesystemet.
Fødevarestyrelsen råder generelt forbrugerne til at være forsigtige ved køb af kosttilskud på internettet.
Fødevarestyrelsen råder generelt forbrugerne til at være forsigtige ved køb af kosttilskud på internettet. Foto: SCANPIX arkiv

En udenlandsk hjemmeside rettet mod danske forbrugere sælger ifølge Fødevarestyrelsen et farligt kosttilskud.

Styrelsen advarer derfor mod det pågældende kosttilskud ved navnet Mutant test. Det er den udenlandske hjemmeside bodyoutlet.net, som sælger kosttilskuddet, der indeholder den ulovlige planteingrediens Tribulus terrestris.

Tribulus terrestris kan blandt andet skade leveren og centralnervesystemet. Det viser risikovurderinger fra DTU Fødevareinstituttet.

Hjemmesiden Bodyoutlet.net er på dansk og henvender sig til danske forbrugere, men er ikke registreret i Danmark og er dermed ikke underlagt den danske lovgivning. Fødevarestyrelsen har derfor kontaktet de svenske myndigheder.

Her er styrelsens råd til forbrugerne

Fødevarestyrelsen råder generelt forbrugerne til at være forsigtige ved køb af kosttilskud på internettet.

Søg grundige oplysninger om et produkt, hvis det kun forhandles over 
internettet, men ikke sælges i almindelige butikker. Særligt skal forbrugerne 
være varsomme ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider, da hjemmesiderne ikke er underlagt de danske myndigheders kontrol.

Hvis du vil sikre dig, at et produkt er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan du finde oplysninger om registrerede kosttilskud på altomkost.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.