Advarsel: Disse Santa Maria-krydderier kan være farlige

På grund af udeklarerede mandler trækker fødevarevirksomheden Santa Maria over 20 krydderier og krydderblandinger tilbage.
Det er blandt andet paprika og forskellige krydderblandinger fra fødevarevirksomheden Santa Maria, der trækkes tilbage fra markedet.
Det er blandt andet paprika og forskellige krydderblandinger fra fødevarevirksomheden Santa Maria, der trækkes tilbage fra markedet. arkiv/scanpix

Mere end 20 krydderier og krydderblandinger fra Santa Maria er blevet trukket tilbage. De kan være farlige for allergikere, fordi de kan indeholde rester af mandler.

Det skriver mx.dk.

Man har mulighed for at aflevere produkterne og få sine penge tilbage.

Krydderiet spidskommen er blevet meget dyrt, og derfor bruger man i stedet mandler og peanuts i en lang række krydderiblandinger.

Se listen over produkter, som er trukket tilbage, på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Udeklarerede mandler og peanuts i fødevarer er lige nu et problem i hele verden. Og det er meget mere alvorligt end eksempelvis hestekødsskandalen, siger en britisk ekspert.

- At man udskifter med mandler, er et langt større problem end hestekødsskandalen. Det er meget, meget værre, for der var ingen, der blev syge af hestekødet, og ingen døde på grund af det. Men er du allergisk over for mandler eller peanuts, er der risiko for at blive syg eller dø, siger Chris Elliott i The Independent.

I sidste uge måtte Coop trække produktet Sydlandske Oliven Mix tilbage, fordi man fandt udeklarerede mandler i produktet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.