Advarsel: Disse dating-profiler skal du undgå

Politiet advarer mod et stigende antal svindlere på netdating-sider. Se her, hvordan du spotter en falsk profil, før det er for sent.
Politiet advarer mod falske profiler på netdatingsider. Svindlerne forsøger at hive penge ud af ofre, der under falske forudsætninger har forelsket sig.
Politiet advarer mod falske profiler på netdatingsider. Svindlerne forsøger at hive penge ud af ofre, der under falske forudsætninger har forelsket sig. Colourbox / Modelfoto

Tænk dig om en ekstra gang, før du lader dig tryllebinde af det tilsyneladende perfekte match på en datingside.

Politiet oplever nemlig i øjeblikket et stigende antal svindlere på adskillige datingsider, og advarer derfor mod det såkaldte "Romance Scam" på ordensmagtens Facebook-side.

- Hav en naturlig skepsis, når du net-dater. Den, du kommunikerer med, er ikke nødvendigvis den, der står bag, skriver politiet.

Ikke kun 'dumme' mennesker bliver snydt

"Romance Scam" er, når en person opretter en falsk profil på en datingside og opbygger et kæreste-lignende forhold til deres offer for efter et stykke tid at bede om penge. Og det kan være svært at sige nej.

- Der sidder et offer i den ene ende og håber på at møde den eneste ene eller en at dele hverdagen med, og så sidder der en svindler i den anden ende, der bruger den sult efter kærlighed til i værste tilfælde at hive rigtig mange penge ud af én, siger Lasse Bauer, parterapeut og forfatter, til Newspaq.

Han understreger, at det ikke kun er "dumme" mennesker, men også intelligente mennesker, der overser de farlige signaler og lader sig snyde af svindlerne, der først beder om penge, når ofret er faldet for dem.

Skab dig et godt liv uden en kæreste

- Folk overfører penge som en investering i forholdet, fordi man fodrer håbet om at være sammen med denne person og er overbevist om, at det vil bringe en tættere sammen, siger han.

Hans bedste råd er at skabe et liv, som ikke kun drejer sig om at finde en kæreste, men også har mening og indhold uden en at dele hverdagen med. Og så skal du være opmærksom på, at din net-flirt ikke forsøger at skjule ting for dig - for det kan være et faresignal.

Newspaq

Sådan spotter du "romance scam"

 

- Tjek billederne: Hvis en profil kun har ét billede, eller hvis billedet er lidt for perfekt, kan det være et modelfoto, der er fundet på nettet. Bed derfor personen om flere billeder, hvis du føler dig usikker.

 

- Oftest vil de falske profiler forsøge at få dig væk fra datingsiden og fortsætte samtalen på mail, mobil eller Skype, så deres falske profil ikke bliver opdaget eller rapporteret.

 

- Hvis samtalen er på engelsk eller et dansk, der bærer præg af Google Translate, skal du være opmærksom på, at det kan være en, der prøver at snyde dig.

 

- Hvis du bliver kontaktet af en meget ung kvinde eller en ældre mand, kan der være en økonomisk bagtanke - vær forsigtig, til du er overbevist om det modsatte.

 

- Nægt at overføre penge til en person, du ikke har mødt - lige meget hvor overbevisende deres historier lyder. Oftest vil de bede om penge til syge familiemedlemmer, kæledyr eller for at kunne komme og besøge dig.

 

- Vær opmærksom på usædvanlige telefonnumre, der kan være dyre betalings-hotlines, og postboks-numre uden gadenavn. Det er typiske tegn på en person, der ikke ønsker at efterlade sig spor.

 

- Pas på dig selv: Oplys ikke for meget om dig selv for tidligt, og pas på, når du snakker om dit job, familie eller hjem. Oplysningerne kan bruges imod dig.

 

Kilder: Politiet og Datingsiden Be2

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.