Advarsel: Din pensionsalder rykkes - igen

Dagens teenagere vil kunne se frem til først, at kunne gå på pension i en alder af 74,5 år. Det peger eksperter på vil være en del af regeringens 2025-plan til efteråret.
Noget tyder på, at pensionsalderen får endnu et nok opad til efteråret.
Noget tyder på, at pensionsalderen får endnu et nok opad til efteråret. Foto: Scanpix/modelfoto

Tænk, hvis man var teenager. Så havde man hele livet foran sig. Sådan kan man nok tænke, hvis man nærmer sig pensionsalderen.

Omvendt vil en teenager - hvis de altså er klar over det - måske tænke: Tænk, hvis man var tæt på pensionsalderen, så ville man kunne gå på pension som 67-årig.

Dagens teenagere vil nemlig kunne se frem til først, at kunne gå på pension i en alder af 74,5 år.

Politiske iagtagere peger nemlig på, at den 2025-plan regeringen til efteråret vil præsentere indeholder nye stramninger af pensionalderen

Det skriver Søndagsavisen.

Stramningerne vil i følge chefanalytiker hos Arbejderbevægelses Erhvervsråd, Jens Sand Kirk, betyde længere tid på arbejdsmarkedet for alle, der i dag er 58 år eller yngre.

- I sig selv er det nogle voldsomme stigninger, der allerede i dag er udsigt til, og som vil give os den højeste pensionsalder i hele OECD. Derfor vil det også være meget drastisk, hvis stigningen fremrykkes, siger Jens Sand Kirk.

For dem, som er mellem 34 og 58 år gamle, vil pensionsalderen blive forhøjet med ét år, mens den for de danskere, der er yngre, bliver forhøjet med et halvt år, skriver Søndagsavisen.

Stramningen bekymrer også Ældre Sagen:

- Der var allerede nogle, der havde en pensionsalder på 65 år, som nu har fået en på 67 år som følge af tilbagetrækningsreformen fra 2011. Og de vil så nu kunne få en pensionsalder på 68 år. Det er ret så barsk, og det skaber usikkerhed, siger Claus Blendstrup, seniorkonsulent i Ældre Sagen, til Søndagsavisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.