Advarsel: Derfor må du ikke oplade din mobil om natten

Bruger du natten på at forsyne din mobil med strøm, udsætter du dig selv og resten af hjemmet for stor fare, advarer Sikkerhedsstyrelsen.
Du skal ikke oplade din telefon uden opsyn. 
Du skal ikke oplade din telefon uden opsyn.  FOTO: Scanpix

57 procent af alle danskere oplader deres mobil om natten. Et tal, der er alt for højt, advarer Sikkerhedsstyrelsen.

De så helst, at nul procent brugte nattetimerne på det. Det er nemlig utrolig risikabelt, når din mobil er placeret i opladeren.

Både din mobil og oplader kan blive meget varme under opladning. Det kan i værste fald føre til en brand, og ligger du i din sødeste søvn, opdager du den ikke nødvendigvis. Det kan have fatale følger, forklarer Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring:

- En brand i hjemmet kan ofte undgås, hvis der bliver reageret hurtigt nok. Vi oplever desværre, at brande opstår ved, at eksempelvis varme opladere og telefoner ligger i sofaen eller sengen, og dermed antænder sig selv og andet brandbart materiale. Ligger man og sover, er der risiko for, at man ikke opdager det. Og det kan blive fatalt.

Alt for mange er i risiko-zone

Det er altså mere end hver anden, der hver nat er i risiko for ufrivilligt at blive involveret i en brand, viser undersøgelsen, der er lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring af TNS Gallup.

Tidligere episoder med brande i hjemmet viser, at du skal tage advarslen seriøs, råder Kim Rud-Petersen.

Han er godt klar over, at det kan besværliggøre hverdagen, fordi de fleste har hårdt brug for en opladt telefon i dagstimerne. Men derfor er du alligevel nødt til at tænke over, hvornår du oplader din mobil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.