Advarsel: Derfor bør du IKKE gå med klip-klapper

Eksperter siger, at tå-sandaler - eller klip-klapper, som de også kaldes - er farlige at gå i. De kan give dig betændelse i foden.
Hvis du absolut skal bruge tå-sandaler, så brug dem, hvor det giver mening. For eksempel ved stranden.
Hvis du absolut skal bruge tå-sandaler, så brug dem, hvor det giver mening. For eksempel ved stranden. Foto: Scanpix/modelfoto

Klip-klapper hører kun til to steder: På stranden og ved poolen. Så simpelt kan det skæres ud.

Sandalen, som ikke er andet end en sål og en tråd der går op mellem storetåen og "lange"-tåen og hen over oversiden af foden, giver nemlig slet ikke din fod den støtte den har behov for.

Det skriver det amerikanske medie The Huffington Post, som refererer en række specialister.

Tå-sandaler eller klip-klapper - eller flip-flops, som de hedder på engelsk - bør således derfor kun benyttes sjældent.

Smerter og betændelse i hælen

- Designet kan give en unødig spænding i foden. Der kan opstå smerter under hælen og der kan opstå en betændelses-tilstand på undersiden af hælen, siger eksperterne.

Oven i kommer så, at den manglende støtte i hælen gør, at dine tæer "griber". Det kan føre til deformiteter - eller forværring af deformiteter.

- Klip-klapper giver ingen stabilisering af hælen og når hælen er ustabil griber tæerne, og der kan opstå ligtorne, hård hud og deformering af tæerne, siger Dr. Megan Leahy fra Chicago til The Huffington Post.

Farlige sandaler

Derudover nævner Megan Leahy, at tå-sandalen giver stor risiko for at snuble.

Dr. Alex Kor, præsident for American Academy of Podiatric Sports Medicine, går så vidt til at sige, at klip-klapper er deciderede farlige at gå i. Han tilføjer:

- Faktum er, at klip-klap-skader er et stort problem for patienter, der har mistet fornemmelse at deres fødder (f.eks. nogle diabetespatienter, red.), de ældre, som kan mangle koordinering, og selv børn, der kan få sandalen fanget i et trin på en rulletrappe.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.