Advarsel: Denne ost kan give blodig diarré og nyresvigt

Du kan blive alvorligt syg af at spise osten, advarer Fødevarestyrelsen.
Der er fundet E.coli i et parti Camembert-oste. Det er en bakterie, der lever i tarmene på dyr og mennesker. Hvis man indtager for stor en mængde af bakterien, risikerer man at blive syg.
Der er fundet E.coli i et parti Camembert-oste. Det er en bakterie, der lever i tarmene på dyr og mennesker. Hvis man indtager for stor en mængde af bakterien, risikerer man at blive syg. Scanpix arkiv

Fødevarestyrelsen advarer nu mod et parti Camembert-ost fra Frankrig, der er solgt i supermarkeder og serveret i kantiner og restauranter.

Der er nemlig konstateret et for højt niveau af E.coli-bakterier i osten, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Derfor risikerer du at blive alvorligt syg af at spise osten. Diarré, feber og mavesmerter er almindelige symptomer, men visse typer E.coli-bakterier risikerer at give blodig diarré og nyresvigt.

Det drejer sig om et parti oste af upasteuriseret mælk med sidste holdbarhedsdato 27. marts. Se flere oplysninger om, hvor partiet er solgt, stregkodenummer osv. her.

Hvis du har købt ost fra det omtalte parti, råder Fødevarestyrelsen til at du smider osten ud eller afleverer den der, hvor du købte den.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.