Advarer mod optikere: Skræmmer patienter med diagnoser

Øjenlæger får mange henvendelser fra bange og bekymrede danskere, der tror, de fejler noget alvorligt efter et besøg hos optikerkæden Louis-Nielsen.
Bekymrede danskere, der tror de fejler noget alvorligt efter et helbredstjek ved optikerkæden Louis Nielsen, henvender sig i stigende grad til øjenlægerne. Men mange af dem viser sig ikke at fejle noget som helst.
Bekymrede danskere, der tror de fejler noget alvorligt efter et helbredstjek ved optikerkæden Louis Nielsen, henvender sig i stigende grad til øjenlægerne. Men mange af dem viser sig ikke at fejle noget som helst. Liselotte Sabroe / Scanpix arkiv

Et sundhedstjek ved optikeren risikerer at gøre raske danskere bange for, at de fejler noget alvorligt.

Efter optikerkæden Louis Nielsen er begyndt at tilbyde sundhedstjek, melder mange øjenlæger om et stigende antal danskere, der bestiller konsultationer, fordi de tror, de fejler noget alvorligt - men hvor det viser sig, at de er sunde og raske. Det skriver Jyllands-Posten.

Optikerne er nemlig ikke uddannede til at stille diagnoser.

Resultatet er patienter, der er bekymrede uden grund, dyre øjenlægekonsultationer og udgifter til sygesikringen, advarer øjenlægerne, der nu vil optælle, hvor mange henvendelser de får fra patienter, der først har været et smut forbi Louis Nielsen.

Optikerkæden erkender, at optikerne ikke kan stille diagnoser, men afviser kritikken. Det bunder i, at øjenlægerne er trætte af, at de får mere at lave uden at få ekstra betaling, siger direktør ved Louis Nielsen, Mads Nygaard, til Jyllands-Posten. Han siger, at kædens sundhedstjek har ført til uopdagede sygdomme hos i alt 20-25 danskere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.