Advar dine venner: Facebook-virus spreder sig lynhurtigt

Facebook er blevet ramt af en mystisk video-virus. Tryk ikke på mistænksomme videoer fra venner
- Vi er lige ved at danne os et overblik. Det spreder sig med lynets hast, siger Peter Kruse til eb.dk.
- Vi er lige ved at danne os et overblik. Det spreder sig med lynets hast, siger Peter Kruse til eb.dk. Colourbox / modelfoto

Tirsdag er facebook blevet ramt af en ondsindet virus. Hvis dine venner deler en video med volapyk-tekst på deres væg, må du ikke trykke på den. Dine venner har nemlig ikke selv lagt videoen ud, men er i stedet blevet offer for en væmmelig virus.

Trykker du alligevel på linket, spreder du selv en video på din facebook-profil. På den måde har virussen spredt sig til adskillige danskeres facebook-feeds. Sikkerhedsekspert i CSIS, Peter Kruse, arbejder lige nu på højtryk for få bremset virussen.

- Vi er lige ved at danne os et overblik. Det spreder sig med lynets hast, siger Peter Kruse til eb.dk.

- Der er tale om en modbydelig orm. Altså en kode, som spreder sig via beskeder og folks private væg på facebook, siger han.

Peter Kruse anbefaler, at du advarer venner og bekendte om ikke at trykke på videoerne. Er uheldet alligevel ude, skal du skynde dig at lukke computeren ned.

- Man skal lukke helt ned for maskinen og vente på, at der kommer anti-medicin, der kan fjerne det igen. Man må endelig ikke lade den stå tændt for, så fortsætter ormen med at sprede sig, siger han til eb.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.