Adrrr! Dette skal du IKKE gøre under bruseren

Du tror måske, du bliver ren, når du bruger en badesvamp eller badeskrubber i badet, men det er langt fra tilfældet - i hvert fald ikke hvis den opholder sig i den fugtige kabine døgnet rundt.
Foto: Scanpix/Iris

Et varm bad og en god gammeldags skrubbetur med badesvampen gør godt - men det gør dig ikke ren, skriver Good Housekeeping.

Tværtimod!

Et studie publiceret i Journal of Clinical Microbiology har fundet ud af, at en badesvamp er en rigtig bakteriebombe. For når du skrubber dig med svampen, fjerner du døde hudceller fra din krop, og de hudceller sætter sig altså godt fast på svampen, viser studiet.

Når de sidder der på svampen i et fugtigt og varmt badeværelse, vil de have de perfekte forhold til at folde sig ud og blive til grumme bakterier. 

- Jeg fraråder folk at bruge en badesvamp, fordi den fugtige varme fremmer bakterier og svamp, siger dermatolog og doktor Stefanie Wiliams til Good Housekeeping.

Men hvad skal du så bruge - en vaskeklud?

Nej! Du skal bruge en god sæbe og dine hænder. Det skal nok gøre dig ren, og du undgår at smøre dig selv ind i bakterier. 

Tag dine forholdsregler

Kan du ikke forestille dig et bad uden en god skrubbetur, kan du godt beholde din svamp, hvis du er forsigtig med den, siger Ph.D. Birnur Aral, der er tilknyttet Good Housekeepings forskningscenter.

Du kan beholde den, hvis du sørger for at udskifte den ofte. Den skal også skiftes ud, hvis den lugter. Desuden skal du tager den med dig ud af badet og opbevare den et tørt sted, så den ikke er fugtig døgnet rundt. Og ser du svampevækst eller andet ulækkert på den, skal du ikke bare skylle det væk, men smide svampen ud. 

Følg disse råd hvis du vil beholde din svamp:

- Rens den efter brug hver gang.
- Sørg for at den bliver opbevaret et tørt sted, som ikke er for varmt eller fugtigt. 
- Hold øje med din svamp, lugt til den og smid den ud, hvis den ændrer udseende.
- Udskift din svamp tit. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.