Adr! Kvinders håndtasker er bakteriebomber

Mere bakteriefyldt end et toilet. Så ulækker er dommen over kvindens håndtaske, der tilsyneladende generelt er møgbeskidt.
Vores tidligere statsministers håndtaske var til tider i vælten. Er den - og det ser det jo ud til - af ægte læder, er der stor sandsynlighed for, at den er en bakteriebombe.
Vores tidligere statsministers håndtaske var til tider i vælten. Er den - og det ser det jo ud til - af ægte læder, er der stor sandsynlighed for, at den er en bakteriebombe. Foto: SCANPIX arkiv

Af Lisbeth Madsen, Aller Media

For ganske mange kvinder er håndtasken en tro følgesvend.

Det betyder desværre også, at den samler uanede mængder af bakterier, som tiden går.

Især hanken er møgbeskidt, og hvis tasken er af ægte læder, er det ekstra slemt, da der let gemmer sig og spredes bakterier i det bløde materiale. Det fastslår en ny undersøgelse, der er blevet udført af den britiske hygiejnevirksomhed Initial Hygiene, skriver Dailymail.co.uk.

Pas på allergi - giv dit soveværelse et sundhedstjek. Læs mere på Søndag.dk

En ud af fem hanke på de undersøgte håndtasker havde så mange bakterier på sig, at de menes at kunne udgøre en reel helbredsrisiko.

Undersøgelsen peger også på, at du bør genoverveje, om du skal have en håndcreme liggende i din taske. Der kan nemlig findes flere bakterier på cremen end på et typisk toilet. Lidt bedre er det med læbestifter og mascaraer, som bliver fragtet rundt i taskerne.

Vasker du dine hænder godt nok? Se en guide på Søndag.dk

Folkene bag undersøgelsen anbefaler, at kvinder bliver bedre til at vaske og aftørre deres håndtasker med jævnlige mellemrum. 

- Håndtaskerne kommer hele tiden i kontakt med vores hænder og en masse forskellige overflader, så risikoen for at overføre en masse bakterier til hænderne er høj, især fordi håndtasker sjældent bliver rengjorte. Når bakterierne først er på taskerne, bliver de let flyttet via hænderne til andre flader, siger Peter Barratt, der er teknisk leder ved Initial Hygiene, til Dailymail.co.uk.

Undgå at blive syg af din karklud. Se hvor ofte du skal skifte den ud her

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.