Adr! Citron-skiven i dit vand er en bakteriebombe

Citron-skiver er ikke bare flot pynt og ekstra smag til dit vand – det er også ganske ofte fyldt med ting, du egentlig ikke har lyst til at drikke.
Mums!!! Det ser frisk og lækkert ud, men citronerne gemmer på mere, end du håber på.
Mums!!! Det ser frisk og lækkert ud, men citronerne gemmer på mere, end du håber på. FOTO: Scanpix

Bakterie-alarm!!!

Når du beder om citron i dit vand, din drink eller din te på restaurationer, skal du forberede dig på, at du muligvis får mere, end du beder om.

Citron-skiverne er nemlig ikke helt så rene, som du håber på, skriver Good Housekeeping.

De er ganske enkelt fyldt med bakterier.

Et tidligere studie bragt i Journal of Environmental Health peger på, at der igennem årene er lavet flere undersøgelser, som alle konkluderer det samme – der er mange bakterier på de citronskiver, der serveres på restaurationer, caféer, barer og spisesteder.

Bakterierne overskygger sundheden

Citroner er kendt for at have en sundhedsfremmende effekt på kroppen, men serveres de med medfølgende bakterier, går meget af det sunde op i røg, står der blandt andet i studiet.

Det er 'skønne' sager som rester fra fersk kød, E- Coli og andet, som forskerne bag undersøgelserne har fundet i folks drikkevarer rundt om på restaurationer i USA.

Og det er faktisk helt op til 70 procent af de undersøgte steder, der har problemer med bakterier på deres citroner.  Undersøgelserne er ganske vist lavet i USA, men med så store procentdele er det sandsynligt, at du også sætter tænderne i en bakterie eller to på danske spisesteder.

Når du er derhjemme, vil du skrubbe din citron grundigt, før du putter den i et glas vand. Det kan du ikke være sikker på, de gør rundt om i andre køkkener. Og det er en af grundene til de mange bakterier på den gule frugt.

Selvom det lyder ganske grumt, er det faktisk ikke helt så slemt endda . Det er nemlig sjældent, du bliver voldsomt syg af citronen i dit vand ... meeen det er stadig lidt ulækkert.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.