ADHD kan angribes med simpel kostændring

Et simpelt tilskud af fiskeolie til kosten har vist sig at forbedre symptomerne hos ADHD-børn så markant, at der er tale om en ’klinisk relevant bedring’. Det viser ny forskning.

Ikke alle børn nyder hverken lugten eller smagen af fisk. Men netop olier fra fisk (omega-3 og 6 fedtsyrer) kan vise sig at være kuren til ADHD-ramte børn.

Det skriver Videnskab.dk

I et svensk placebo-kontrolleret forsøg er 75 børn med en gennemsnitsalder på 12 år blevet fulgt og behandlet med tre tabletter dagligt. Behandlingsgruppen modtog tre fiskeoliekapsler, mens placebogruppen i stedet fik tre daglige tabletter af olivenolie.

»For gruppen som helhed, så vi ingen forbedring, men hos 35 procent af børnene med diagnosen ADHD, observerede vi, at symptomerne forbedrede sig så meget, at vi kunne tale om en klinisk relevant bedring,« siger Mats Johnson, der har lavet studiet som en del af sin doktorafhandling.

Læs også hos Videnskab.dk: Opråb: Drop ADHD-medicin og kig på kosten

Det er særligt børn med sygdomstypen DAMP, der ser ud til at have gavn af fiskeolie-behandlingen. Børn med DAMP er kendetegnet for at have forstyrrelser i både opmærksomhed, motorik og hyperaktivitet.

En styrke ved studiet er, at det er dobbeltblindet, hvilket vil sige, at hverken forskerne eller forsøgsdeltagerne har været vidende om, hvilken behandling, der er givet til hvem.

En svaghed ved studiet er, at der var en frafaldsprocent på 28 procent. Frafaldsårsagen var hovedsageligt synkevanskeligheder med tabletterne, mens enkelte børn udgik af studiet på grund af bivirkninger i form af opkast eller diarré.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

AHDH og autisme kan opdages allerede før 2 års-alderen

Børn med ADHD bør have testdiæt

ADHD-medicin sættes i forbindelse med Parkinsons

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.