Adele: Skandalepolitiker gjorde mig kendt

Sangstjernen mener, at verden fik øjnene op for hende, da hun medvirkede i samme tv-program som Sarah Palin.
Adeles karriere har kulmineret i massevis af priser, en Oscar-statuette og en britisk riddertitel. Hun er blot 27 år.
Adeles karriere har kulmineret i massevis af priser, en Oscar-statuette og en britisk riddertitel. Hun er blot 27 år. Foto: Chris Pizzello/AP

Det kræver en stor portion talent, ekstremt meget af den såkaldte x factor og så lige en altafgørende mængde held for at bryde igennem stjerneland.

I 2008 havde sangerinden Adele netop udgivet sin debutplade, "19", men det fyldte ingenting i medierne i forhold til den hypede politiker Sarah Palin, som folk enten elskede eller hadede.

Den tidligere Alaska-guvernør og vicepræsidentkandidat var kendt for sine kontroversielle holdninger og til tider utilregnelige opførsel, og derfor sad millioner af amerikanere ofte klinet til skærmen for at se, hvad hun nu havde gang i, når hun optrådte på tv.

Derfor fik verden også øjnene op for Adele, da hun og Palin delte skærmtid sammen i et af verdens mest sete underholdningsprogrammer, satireshowet "Saturday Night Live", mener den i dag 27-årige succesfulde stjernesangerinde.

- Det var så heldigt - jeg havde medvirket i programmet en gang før og blev hyret til det igen sammen med skuespilleren Josh Brolin. Sarah Palin skulle være med i udgaven ugen efter, men noget kom i vejen i forbindelse med hendes kampagne, så hun blev rykket til min uge, fortæller Adele til BBC.

- Det blev en af de mest sete episoder af "Saturday Night Live" nogensinde, og så blev det oven i købet sendt to uger inden, musikbranchen skulle nominere folk til Grammy-statuetterne.

Adele strøg efterfølgende til toppen af hitlisterne, scorede massevis af musikbranchens fineste priser og blev hædret med en britisk riddertitel.

- Programmet banede vejen for mig. Albummet blev straks nummer 1, og jeg blev nomineret til en Grammy, som jeg rent faktisk vandt. Alt dette takket være Sarah Palin, lyder det fra den Oscar-vindende "Skyfall"-sangerinde, der netop har udgivet sin tredje plade, "25".

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.