ADD og DIF: Riis har ikke fortalt os alt

Undersøgelsesgruppen bag dopingrapport tror mere på eksrytteres forklaring end på Bjarne Riis'.
Bjarne Riis har indrømmet forhold om sin viden om doping som holdejer, men ifølge flere eksryttere vidste Riis endnu mere. Arkivfoto.
Bjarne Riis har indrømmet forhold om sin viden om doping som holdejer, men ifølge flere eksryttere vidste Riis endnu mere. Arkivfoto. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Da den længe ventede dopingrapport fra Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) tirsdag blev offentliggjort, var Bjarne Riis' navn som forventet en stor del af indholdet.

Hovedpersonen selv har indrømmet forhold om sin viden om doping som holdejer, men flere eksryttere på holdet har over for undersøgelsesgruppen bag rapporten fortalt, at Riis vidste endnu mere.

Og af rapporten fremgår det, at undersøgelsesgruppen i et par forhold vurderer, at rytterne og ikke Bjarne Riis fortæller sandheden om tilstanden på holdet. Det bekræfter DIF's nye direktør, Morten Mølholm, på pressemødet for offentliggørelsen af rapporten.

- Vores vurdering er i hvert fald, at vi tror mere på nogle andre end Bjarne Riis i nogle tilfælde, siger Morten Mølholm og indikerer dermed også, at Riis fortsat tilbageholder viden.

Det gælder blandt andet i sagen om Bo Hamburger, som Riis bad om at skaffe doping til Jörg Jaksche. Det, sammen med et par andre punkter, har Riis afvist, men undersøgelsesgruppen vurderer, at eksrytternes modsatte oplysninger underminerer Riis' påstande.

På det grundlag mener ADD og DIF også, at der kunne være rejst sager mod Bjarne Riis i flere forhold end dem, han i rapporten erkender, men at de alle ligger uden for forældelsesfristen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.