Absurd klip: Hvis tyveri var som voldtægt

Tænk, hvis politiet og domstolene behandlede ofre for tyveri på samme måde, som man behandler voldtægtsofre. Se klippet, der illustrerer, hvor absurd det ville være.

Er du nu sikker på, at du ikke selv er skyld i, at din computer blev stjålet? Har du vist den for meget frem? Hvordan ved vi, at du ikke ønskede, at nogen skulle hugge den?

Det er nogle af de spørgsmål, to politibetjente smider i hovedet på en forbløffet mand, der har anmeldt tyveriet til politiet. Tv-klippet er en parodi, der ifølge Huffington Post skal sætte fokus på, hvordan ofre for voldtægt tit bliver mødt med mistænksomme spørgsmål og en holdning om, at de nok selv var skyld i overgrebet - såkaldt 'victim-blaming'.

For eksempel skal voldtægtsofre stå til ansvar for, om de havde drukket alkohol eller gik i lårkort kjole, da voldtægten fandt sted: Fokus flyttes fra forbryderens opførsel til ofrets opførsel.

Men hvis man ikke mener, at det er folks egen skyld, at de får stjålet computeren, hvorfor er det så folks egen skyld, at de bliver voldtaget? spørger instruktøren bag videoen, Cynthia Kao.

I Danmark har videoen skabt debat på Facebook, blandt andet efter at komikeren Sanne Søndergaard har linket til den.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.