Årgang 0: Sådan har Rachel det i Argentina

Rachel Ellebye har efter tre uger i Argentina fundet sig til rette i sin nye familie.
Rachel er kommet godt i gang med at være udvekslingsstudent i Argentina.
Rachel er kommet godt i gang med at være udvekslingsstudent i Argentina. Foto: Simon Læssøe/Scanpix/arkiv

16-årige Rachel Ellebye fra TV 2-serien "Årgang 0" er faldet hurtigt til hos sin værtsfamilie i byen Formosa i det nordlige Argentina tæt på grænsen til Paraguay.

Det skriver Her og Nu.

Rachel fortæller, at hun er blevet godt modtaget og er faldet ind i familiens dagligdag med forskellige gøremål som opvask og rengøring.

Hun bliver kaldt "la hermana danesa", som betyder den danske søster, og hun går i skole med familiens to døtre.

Undervisningen foregår på spansk, men med i bagagen har Rachel sit sprogøre og et års spansk-undervisning på gymnasiet, så hun kan klare sig i dagligdagen.

- Vi havde kemi her den anden dag. Det var meget nemt. Det er næsten de samme ord som hjemme i Danmark, fortæller Rachel til Her og Nu.

Som hjemme i Aabenraa

Men selv om Rachel er et par og tyve timers flyvetur hjemmefra, så overrasker det hende, at meget er som hjemme i Danmark.

- Selvom jeg er rejst om på den anden side af jorden, ser vi det samme fjernsyn, vi hører den samme musik og går i det samme tøj, men det er jo en del af globaliseringen, siger hun.

Skoledagen er dog noget anderledes. Der ringes ind klokken 07.30 om morgenen, og der ringes ud klokken 12.00.

Allerede efter en uge i Sydamerika skrev Rachel på sin blog, at hun var ved at falde til:

- Efterhånden er det begyndt at blive mere hverdag her i Argentina. Der er begyndt at komme en fast rutine, og man opdager stadig mange nye ting.

Hjem til kostskole?

Rachel bruger sit andet gymnasieår i Argentina og når hun kommer tilbage til Danmark, så vender hun måske ikke tilbage til forældrene i Aabenraa. Hendes plan er at vælge Fyn og Nyborg Gymnasium, hvor der er tilknyttet en kostskole, hun kan bo på.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.