"Årgang 0": Rachels far vil vælges til Folketinget

Lars Ellebye, far til Rachel fra TV2-programmet 'Årgang 0', skal repræsentere Det Konservative Folkeparti frem mod det kommende folketingsvalg.
Her er Rachel fotograferet sammen med far Lars og mor Theresia.
Her er Rachel fotograferet sammen med far Lars og mor Theresia. Foto: David Leth Williams/Scanpix/arkiv

Det kommer ikke til at gå ud over tv-programmet "Årgang 0", når Rachels far, Lars Ellebye, stiller op til det næste Folketingsvalg - altså, medmindre statsminister Lars Løkke Rasmussen udskriver valg i utide.

TV 2 stopper nemlig optagelserne til "Årgang 0", når deltagerne fylder 18 år (det er så i 2018, red.). Og næste folketingsvalg skal være afviklet senest 17. juni 2019.

Fordel at være Rachels far

53-årige Lars Ellebye er kendt som den altid-arbejdende apoteker fra det populære tv-program "Årgang 0".

- Jeg ville da være et skarn, hvis jeg gik og sagde, at det nok ikke ville være en fordel at være et kendt ansigt i forvejen. Hvis det kan skaffe et par ekstra krydser til de konservative, er det jo fint, siger Lars Ellebye til Jv.dk.

Han stiller op for Aabenraa-kredsen, og ser det ikke som en kvalitet at være "ham fra Årgang 0", og vil derfor ikke profilere sig som sådan.

Tinget er et trinbræt

Motivationen til at stille op til Folketinget er en utilfredshed over, at tingets sammensætning ikke afspejler landets befolkning.

- Der er mange dygtige parlamentarikere i dag, men mange politikere bruger en plads i Folketinget som et trinbræt til en anden karriere, og det synes jeg grundlæggende er forkert, siger han.


Lars Ellebye er apoteker i Aabenraa og stiller nu op til folketinget. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.