Årets dummeste tyve? Blev sporet af det udstyr, de havde stjålet

En snarrådig reaktion fra et offer for tyveri, førte hurtigt til anholdelse og fund af tyvekoster for 500.000.
Tre mænd stjal gps-udstyr fra traktorer, men blev sporet af deres offer, der kunne fortælle politiet, at de kørte mod syd ad motorvejen. Arkivfoto.
Tre mænd stjal gps-udstyr fra traktorer, men blev sporet af deres offer, der kunne fortælle politiet, at de kørte mod syd ad motorvejen. Arkivfoto. Foto: /Free

Selv om der er tale om dyre varer skal man være varsom med, hvad man som tyveknægt vælger at læsse i bagagerummet.

Det må tre litauiske tyve se i øjnene, efter at de natten til søndag blev anholdt med stjålet gps-udstyr for en halv million kroner i bagagerummet.

Udstyret blev stjålet fra otte traktorer hos Allestrup Maskinstation ved Nørager i Himmerland mellem klokken 03.15 og 03.30 natten til søndag.

- Ejeren søger på gps efter sit udstyr og ser, at det er på vej sydpå ad motorvejen, fortæller vagtchef Carsten Kjær fra Nordjyllands Politi.

Den bestjålne ringer straks til politiet.

- Vi kontakter så Sydøstjyllands Politi, der afspærrer motorvejen ved Kolding, forklarer vagtchefen.

I den første bil, som politiet stopper finder betjentene som en bonus blandt andet en stjålet cykel. I den næste bil finder betjentene så det, de egentlig er på jagt efter.

- Gemt i bagagerummet ligger alt det stjålne udstyr, som vi leder efter, fortæller Carsten Kjær.

De tre mænd i bilen bliver anholdt og kørt til Aalborg, hvor de søndag eftermiddag i et grundlovsforhør blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.