Aamund langer ud efter Bosse: Vi har ikke brug for en syndflod af gedehyrder fra Somalia

Stine Bosse får heftig kritik fra Asger Aamund på grund af den kritik, hun tidligere på sommeren rejste mod integrationsministeren og hendes forslag om en skræmmekampagne målrette flygtninge.
Asger Aamund kritiserer Stine Bosse, som han mener står i spidsen for en indvandrer-radikal loge.
Asger Aamund kritiserer Stine Bosse, som han mener står i spidsen for en indvandrer-radikal loge. Foto: Scanpix

Asger Aamund lægger ikke fingrene imellem i en kritik af erhvervskvinden Stine Bosse, som han mener står i spidsen for en indvandrer-radikal loge.

Det skriver han i et indlæg i Berlingske. Denne såkaldte loge går ifølge erhvervsmanden ind for, at Danmark har moralsk og økonomisk pligt til at modtage, forsørge og inkludere alle, der krydser grænsen til Danmark, ligemeget om de forlader hjemlandet på grund af nød, krig eller utilfredshed.

Asger Aamunds kritik kommer efter Stine Bosse tidligere på sommeren i et åbent brev kritiserede integrationsminister Inger Støjberg og regeringens plan om at køre en kampagne i udenlandske medier for at skræmme flygtninge fra at tage til Danmark. Stine Bosse lufter i brevet en frygt for, at Danmarks internationale ry vil lide skade af en sådan kampagne, ligesom muligheden for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft også vil falde. Men der tager Stine Bosse helt fejl, lyder det fra Asger Aamund.

- Danmark har under ingen omstændigheder brug for en syndflod af daglejere fra Nigeria og gedehyrder fra Somalia. Den kommende stærke efterspørgsel efter kompetent arbejdskraft retter sig mod ingeniører, maskinoperatører, IT- og biotek-fagpersonale både på det akademiske og det håndværksmæssige område, skriver den kendte erhvervsleder blandt andet i sit indlæg i Berlingske.

En helt anden udfordring

Han mener i stedet, at udfordringen for Danmark ligger et helt andet sted.

- Danmarks store udfordring i de kommende år er at få efteruddannet og omskolet den størst mulige del af de 800.000 på overførselsindkomst og få dem anbragt i varig beskæftigelse. Der er absolut ikke plads i dansk økonomi til en lavine af nye immigranter med udsigt til livslang overførselsindkomst, lyder det fra Asger Aamund.

Stine Bosse giver Asger Aamund igen på sin Facebook-profil.

- Jeg har altid haft respekt for andre mennesker og deres synspunkter. Uanset om de er hyrder eller investorer i medicinalvirksomheder. Tydeligvis har Asger andre standarder. Ja, vi er gudskelov forskellige. Jeg gentager ikke, hvad jeg egentlig mener og står for. Det ved I her på FB godt. Det ved Asger tydeligvis ikke, skriver hun ifølge BT på Facebook.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.