Aalborg-virksomhed afskediger 160

Manglen på ordrer tvinger Aalborg-virksomheden Bladt Industries til at gøre et indhug i medarbejderstaben.
Bladt Industries, der laver fundamenter til havvindmøller, fyrer 160 medarbejdere.
Bladt Industries, der laver fundamenter til havvindmøller, fyrer 160 medarbejdere. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Den Aalborg-baserede stålvirksomhed Bladt Industries siger farvel til 160 ansatte fra deres afdeling på det tidligere Lindø-område ved Munkebo på Fyn. Det oplyser DR Fyn.

Fyringerne skyldes, at virksomheden ikke har nogen ordrer i hus, når deres nuværende projekt slutter i midten af december.

Virksomheden, der leverer fundamenter til havvindmølleparker, lever fra projekt til projekt, og det er ikke lykkedes dem at få et nyt projekt i hus, når den nuværende leverance af fundamenter til Kriegers Flak er afsluttet.

Fyringsrunden gør et voldsomt indhug i den samlede medarbejderstab hos Bladt Industries, der normalt huser omkring 200 medarbejdere.

I øjeblikket er stemningen blandt medarbejderne trykket, men der er ingen grund til at male fanden på væggen, siger fabriksdirektør Henrik Viktor Hansen.

- Det er kun et spørgsmål om tid, før vi lander næste ordre, og så vil mange af de fyrede blive genansat, siger Henrik Viktor Hansen til DR Fyn.

Han håber, at den næste ordre er i hus allerede til foråret, så de ansatte kan blive genansat omkring marts næste år.

- Alle, der har fået at vide, at de skal stoppe, har også fået at vide, at de er velkommen til at kontakte hos, når de hører om et nyt projekt, siger fabriksdirektøren.

60 af de fyrede er fastansatte, mens resten er vikarer. To tredjedele af de fyrede stopper den 19. december, og den sidste tredjedel stopper 9. januar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.