Åh, nej: Så mange frygter jobstart efter ferien

Hvorfor er det så hårdt at vende tilbage til arbejdet efter sommerferien?
Synes du også, det er endnu hårdere at møde på job efter et par ugers ren ferieafslapning?
Synes du også, det er endnu hårdere at møde på job efter et par ugers ren ferieafslapning? Colourbox

Når ferien lakker mod enden, glæder hele 40 procent af 3F's medlemmer sig ikke til at komme tilbage på jobbet, viser en web-undersøgelse. Det skriver Fagbladet 3F.

Einar Baldvin Baldursson, der er lektor i arbejdspsykologi på Aalborg Universitet, undrer sig faktisk over, at tallet ikke er højere.

- I ferien lever vi et liv, som normalt er helt udelukket. Når vi har ferie, glider tingene anderledes, og vi er sammen med familien, hvilket må antages at være rart og godt. Med andre ord: arbejdskondien falder, siger Einar Baldvin Baldursson og uddyber:

- Når man arbejder kræver det, at man er toptunet. Det er man ikke, når man er på ferie. Mange har det ikke særlig godt i to til tre uger efter en ferie, og det er fordi, man først skal genopbygge sin arbejdskondi.

I undersøgelsen, der er lavet af Analyse Danmark blandt Fagbladets webpanel, svarer hele 36 procent, at de ikke får mere energi af at holde ferie.

- Man taler om en junipsykose. Man ved, man skal på ferie og arbejder mere, end man plejer for at blive færdig med opgaverne. Man slider og slæber og kommer i underskud, inden ferien er startet. Man har dermed brugt sine ferieressourcer, allerede inden man har fået dem bygget op, siger Einar Baldvin Baldursson.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.