Åh nej: Flere chefer kan være psykopater

Der er i forvejen flere psykopater på chefgangene end i resten af befolkningen, men måske er der endnu flere, end vi hidtil har troet. For de kan nemlig snyde psykopat-testen, viser ny forskning.
En procent af befolkningen er psykopater, men blandt cheferne er det tre procent, og nu viser det sig, at det kan være endnu flere.
En procent af befolkningen er psykopater, men blandt cheferne er det tre procent, og nu viser det sig, at det kan være endnu flere. Colourbox

Psykopater kan lade som om, de er normale, og på den måde snyde de test, der skal afsløre, at de er psykopater. Det viser et nyt studie fra England, skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

- Intelligente psykopater kan være i stand til at foregive følelser, da de er klar over deres personlighedsforstyrrelse og bevidste om, at de bliver stemplet negativt, hvis det kommer frem, at de er psykopater, forklarer Carolyn Bate, forsker i psykologi ved University of Huddersfield, til Magasinet Arbejdsmiljø.

Derfor kan det vise sig, at der er endnu flere psykopater på chefgangen, end vi hidtil har troet. Men Carolyn Bate understreger, at der er stor forskel på den type psykopater, der begår grumme forbrydelser, og dem der bliver chefer.

De er typisk charmerende og intelligente, og deres karisma og hensynsløshed kan endda være gavnlige i visse brancher, mener hun.

- Det er måske ikke så negativt, at folk med sådanne egenskaber findes i den almindelige befolkning, så længe vi har en måde at sikre, at de ikke får ekstremt indflydelsesrige positioner, siger hun til Magasinet Arbejdsmiljø.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.