Åbenhjertig Miley Cyrus: Jeg forstod ikke mit eget køn

Det har ikke altid været let for den ellers selvsikre Miley Cyrus ikke at passe ned i de gængse kønskasser.
Udefra ser Miley Cyrus ikke ud til at kæmpe med selvtilliden, men sangerinden har ikke altid haft let ved at finde ud af, hvem hun er.
Udefra ser Miley Cyrus ikke ud til at kæmpe med selvtilliden, men sangerinden har ikke altid haft let ved at finde ud af, hvem hun er. Foto: Danny Moloshok/Reuters

Hun er kendt som noget af en spradebasse, og heller ikke når det kommer til seksualitet, passer sangerinden Miley Cyrus ned i nogen bestemt boks.

Sidste år sprang Miley Cyrus offentligt ud som panseksuel - hvilket vil sige, at man er tiltrukket af personer uanset køn - men i mange år kæmpede den unge sangerinde med at definere sin seksualitet, fortæller hun i et interview med magasinet Variety.

- Hele mit liv har jeg ikke forstået mit eget køn og min egen seksualitet. Jeg har altid hadet ordet "biseksuel", fordi dét også putter mig i en kasse. Jeg tænker aldrig på nogen som værende en dreng eller en pige, lyder det fra Miley Cyrus i interviewet.

Opvæksten i en religiøs familie i sydstaterne har heller ikke gjort det nemmere for den ellers så selvsikre sangerinde at finde sig selv, men et møde med andre LGBT-personer på et center i Los Angeles åbnede hendes øjne for, hvem hun virkelig var.

- Jeg lod mærke til en bestemt person, som ikke identificerede sig som mand eller kvinde. I mine øjne var de både smukke, sexede og stærke, men også sårbare og kvindelige og alligevel maskuline. Og jeg identificerede mig med den person mere, end jeg havde gjort med nogen anden i mit liv, siger Miley Cyrus til Variety.

Selv ser sangerinden sig som fuldstændig kønsneutral - også selv om andre måske definerer hende mest som kvinde.

- Selv om jeg skiller mig ud, så ser folk mig nok ikke så kønsneutral, som jeg føler mig. Men jeg føler mig meget neutral, siger Miley Cyrus.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.