AaB vil lande i den bedste ligahalvdel

Det er målsætningen for AaB at komme op i den bedste ende af Superligaen, men det bliver ikke uden bump på vejen, siger AaB-træner Lars Søndergaard.

Den aktuelle målsætning er en top-seks-placering for AaB, og det bliver den nyansatte cheftræner Lars Søndergaard, der skal indfri den.

Søndergaard kommer fra et trænerjob i Sønderjyske, hvor det oftest gjaldt om at redde klubben en ny sæson i Superligaen.

Derfor ved han, hvad det vil sige at kæmpe med resultaterne over en lang sæson, som AaB indleder på mandag hjemme mod Esbjerg.

- Det lange seje træk handler om at komme til at ligge oppe i den bedste halvdel, siger Søndergaard og tilføjer:

- Det er målsætningen for AaB. Men det er over en hel sæson, det skal man aldrig glemme. Der har været gode hold, som før har haft målsætning om at ligge i toppen, men er endt i bunden.

- Man er nødt til at have respekt for det. Det er til slut, vi skal ende på de gode placeringer. Der kommer nogle bump på vejen, det gør der for alle klubber. Det skal vi være klar til at mestre.

AaB's vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed en del af toppen af dansk fodbold.

Forudsætningerne for at indfri den vision blev forbedret, da klubben for nylig skrev permanente aftaler med lejesvendene Thomas Enevoldsen og Nicklas Helenius.

- Jeg er fint tilfreds med, hvordan truppen ser ud. Men vi skal hele tiden være opmærksomme på, om vi kan forstærke os, og at vi ikke falder i søvn, forklarer Søndergaard.

Efter en årrække væk fra AaB fortæller Lars Søndergaard, at "det er let at være tilbage" i det nordjyske. Også selv om klubben har solgt stopperen og stamspilleren Rasmus Thelander.

- Der er nogle klubber, der kan tillade sig at holde fast i spillere uden at sælge dem. AaB er ikke en af dem. AaB er en klub, der lever af at udvikle spillere og sælge dem videre. Det er trænerteamets lod. Det er, som det skal være.

- AaB er en klub, der har vist, at den kan fungere med at miste gode spillere og alligevel finde erstatninger for dem, der forsvinder.

- Vi har en god solid struktur og ungdomsafdeling, som klubben drager nytte af. Så jeg ser egentlig meget positivt på det, siger Søndergaard.

I ligapremieren mandag aften tager AaB imod Esbjerg, mens Hobro, FC Nordsjælland og mestrene fra FC Midtjylland venter i de næste kampe.

- Jeg ser frem til starten. Jeg kigger ikke så meget på modstanderne. Jeg har meget stor respekt for de hold, vi møder. Alle kampe i Superligaen er tætte.

- Det viser sig først efter en del runder, hvordan turneringen sætter sig. Men vi skal være klar i de første runder. Vi vil gøre alt for at få en god udgangsposition.

- Jeg håber, at alle er tilfredse, også om nogle måneder, siger Søndergaard.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.