AaB-back: Jeg kan sagtens være med

Jævnbyrdige dueller med fodboldmillionærer har vist Henrik Dalsgaard, at han kan klare sig internationalt.
Henrik Dalgaard, AaB (tv) og Patrick Da Silva, Brøndby, da AaB søndag mødte Brøndby i Superligaen. Kampen blev spillet i Aalborg.
Henrik Dalgaard, AaB (tv) og Patrick Da Silva, Brøndby, da AaB søndag mødte Brøndby i Superligaen. Kampen blev spillet i Aalborg. Foto: GREGERS TYCHO/POLFOTO

AaB's europæiske turné slutter formentlig torsdag aften, når returkampen mod Club Brugge er fløjtet af. Men mange af AaB's yngre spillere har fået smag for mere international fodbold efter en række gode kampe mod formodet stærkere modstandere.

Backen Henrik Dalsgaard er en af de spillere, der - med sportschef Allan Gaardes ord - pludselig har mærket, at de kan være med, selv om modspillerne har berømte navne og lønsedler med mange cifre.

- Når vi møder hold som Dynamo Kiev, og jeg ser, at min direkte modstander koster 100 millioner kroner, så tænker jeg: "Han burde være vildt god". Men jeg føler, jeg havde overtaget i begge kampe, og det giver blod på tanden.

- Så hvis Dynamo Kiev kommer forbi med et tilbud, så vil jeg da nok bede Allan Gaarde kigge lidt på det, griner Henrik Dalsgaard.

Han har bemærket, hvordan spillerne fra en anden dansk klub, Esbjerg, blev attraktive i de udenlandske klubber efter vestjydernes ridt gennem Europa i sidste sæson.

- Klubberne i udlandet kan jo se, hvordan vi klarer os, når vi bliver matchet mod nogle af de bedste. De europæiske kampe er jo en perfekt lejlighed for dem til at vurdere os, og på den måde er man lidt til audition hele tiden, siger Henrik Dalsgaard.

Da AaB sidst var ude på et succesfuldt europæisk togt, var Dalsgaard netop kommet til klubben som rå og talentfuld angriber fra serie 2-klubben Møldrup/Tostrup.

Nu seks år senere er forvandlingen næsten total: Angriberen er blevet højre back, bænkevarmeren er stamspiller, og den benovede teenager er en bærende kraft på vej mod sin bedste fodboldalder.

- Jeg har lært meget af kampene i Europa League. Man kan ikke bare komme stormende fremad, som man nogle gange kan i Superligaen. Man er nødt til stå lidt mere kompakt på banen.

- De fleste modspillere er både hurtigere og dygtige, end man er vant til, så det gælder om at være snu og kunne læse spillet. Især evnen til at læse spillet bliver udviklet, når man er på sådan nogle opgaver, siger Henrik Dalsgaard.

Han og holdkammeraterne i AaB er bagud med 1-3 efter den første kamp mod Club Brugge. Returkampen i Belgien sparkes i gang torsdag aften klokken 21.05.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.