Å: Forslag med 50.000 borger-underskrifter skal i Folketinget

Politisk flertal bakker op om Alternativets forslag.
Foruden De Radikale møder Å-forslaget opbakning fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Enhedslisten og SF. De har 88 mandater i Folketinget, mens modstanderne højest kan samle 87.
Foruden De Radikale møder Å-forslaget opbakning fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Enhedslisten og SF. De har 88 mandater i Folketinget, mens modstanderne højest kan samle 87. Foto: Søren Bidstrup/arkiv/Scanpix

Landets borgere skal have deres forslag behandlet i Folketinget, hvis de kan samle 50.000 underskrifter.

Det skriver Jyllands-Posten.

Princippet kendes fra bl.a. Finland og EU, og før valget i juni foreslog Alternativets Uffe Elbæk modellen indført i Danmark. Dengang var der flertal imod, men nu skifter De Radikale holdning, og dermed bakker et flertal af de danske partier op.

- Vi var en del af en regering, der skulle beslutte sig konkret her og nu, og der var vi ikke enige med Socialdemokraterne. Men nu vil vi gerne diskutere detaljerne, for vi er helt med på tankegangen og synes, at den har perspektiv, siger retsordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

Foruden De Radikale møder forslaget opbakning fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Enhedslisten og SF. De har 88 mandater i Folketinget, mens modstanderne højest kan samle 87.

Venstre og Socialdemokraterne er imod, mens De Konservative ikke har taget stilling. Dermed kan Alternativet være godt på vej mod sit første større resultat på Christiansborg på dagen, da partiet afslutter sit sommergruppemøde på Bornholm.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.