Administration 

Taxamand: DF til magten – nu!

Det blev en af de klareste – men også en af de mest glædesløse demokratiske begivenheder i Taxamandens minde

Jesper Grunwald er journalist, blogger og taxichauffør. Han er født i 1954 og og har taget hele dannelsesrejsen fra sin opvækst i et grundtvigsk, borgerligt landbo-hjem på Bornholm til en lang karriere i Danmarks Radio med en håndfuld cheftitler. Nåede at blive ridder af Dannebrog, inden han sagde op. I dag realiserer han en gammel drøm om at være taxachauffør. Det sker I den sølvgrå Mercedes med det grønne logo . Med frie arbejdsforhold og udstyr til at skrive og fortælle historier fra den fire-hjulede virkelighed. Det blev til bogen JEG ER BARE TAXAMAND sidste år. I Ekstrabladet EKSTRA om søndagen. På hans blog www.taxamand.dk. Og så her i avisen.dk, hvor han har sin egen blog: Et kig på Danmark og verden gennem forruden på en Mercer....

Det blev en af de klareste – men også en af de mest glædesløse demokratiske begivenheder i Taxamandens minde – folkeafstemningen om det danske retsforbehold.

Lige så klart og tydeligt et NEJ, som jeg forudsagde i sidste uges klumme her i avisen.dk et døgn inden afstemningen – uden brug af nogen form for opinionsundersøgelse eller statistik.

Jeg behøvede blot at åbne ørerne til den kollektive harme og politikerlede i vogn 2282 både i dagene op til valget og dagen efter.Det eneste drama i mit eget valgunivers blev reaktionen på mit ubetingede JA, som jeg fremturede med i samme blog.

Jeg behøvede blot at åbne ørerne til den kollektive harme og politikerlede i vogn 2282 både i dagene op til valget og dagen efter

Tossehoved, fjols, nyttige idiot – jeg mærkede for første gang den mere ru side af de sociale medier og i personlige mails og sms’er. 

DET BLEV EN folkeafstemning om demokratiets og dets udøveres status lige nu. – Og det blev et rungende JA til politikerleden. ”Sjovt” nok ikke bare i det hovedrystende og bajer-flaske-klingende folkedyb – men langt ind i de cirkler, hvor magten findes.

Min gode kollega David Trads, som i måneder har taget livtag med små-fascismen i flygtningedebatten i bl.a. radioudsendelser på Radio 24syv og derved lagt god afstand til ureflekterede folkestemninger, sagde ikke bare NEJ med folkeflertallet. Han ondulerede JA-ELITEN i sit blogindlæg med en livskraft, som ellers har kendetegnet præstefætrene i DF og deres evige snak om Under- og Over-Danmark.

Da jeg i debatten drillede ham med den gyldne karriere som politisk journalist i de bedste medier, korrespondent på to kontinenter, chefredaktør, udviklingsdirektør og forfatter – måtte han komme med en enkelt lille indrømmelse:
- Jeg tilhører nok NEJ-eliten.

I 11. TIME FIK ASGER Aamund et solidt fokus på  sig selv og sin stigende status som offentlig debattør. Fra Mads og Monopolet til blogindlæg I Berlingske. Asger, erhvervsmanden og mangemillionæren stemte nej. Det blev han interviewet om i radioen. Men da han sagde de mest spændende bemærkninger, var journalisten allerede, mentalt gået videre til næste opgave.

sger, erhvervsmanden og mangemillionæren stemte nej. Det blev han interviewet om i radioen. Men da han sagde de mest spændende bemærkninger, var journalisten allerede, mentalt gået videre til næste opgave.

Asger viser sig nemlig at være hyper-føderalist. Hans tese er, at det nuværende EU er noget tand- og talentløst bras, der helst skal bryde sammen. Herefter vil de store lande i Europa – anført af England og Tyskland – opbygge et meget stærkere, føderalt forpligtende europæisk fællesskab. Og SÅ kan Danmark tage stilling til, om vi vil være med der, hvor det virkeligt foregår.

På den anden nej-fløj står Enhedslisten, som jo ikke siger andet end det evige NEJ, der har været deres røde, ledestjerne hele vejen i gennem. De holder, hvad de hader. Og hvordan i al verden skal man agere i offentligheden, når højrefløjen og politiske konvertitter totalt har overtaget scenen.

HVIS MAN VIL HAVE nuancer på den sag, bør man lytte til det fremragende radioprogram Huxi og Det Gode Gamle Folketing, (især 2. time) hvor parlamentariske veteraner taler ud uden snærende bånd. I tirsdagens udsendelse kunne man høre enhedslistemanden og den tidligere EU-parlamentariker for JuniBevægelsen, Bent Hendrup sige noget om at ”… der er også rigtigt meget godt i EU …”Gad vide, om han er en af de 10 pct. enhedslistefolk, der stemte JA?

DF har for tiden en ganske særlig udfordring. Ligegyldigt, hvad pokker partiet og formand ”Tulle” rører ved i disse tider bliver det en uhæmmet succes. Og de stakkels journalister aner snart ikke, hvilken vinkel de skal tage på folkepartiets perlerække af sejre. Først blev Pia’s fredelige revolution gennem mere end et tiår set som bølgeskvulp og landsbytosserier.

NU STÅR DEN FJERDE statsmagt mest med åben mund og polypper og iagttager den nye partiformand, der mest af alt ligner den smilende delfin Flipper. Min barndoms tv-serie om den glade mini-hval med form som en fisk men med et hjerte som et menneskes. Nu er festen i forsamlingshuset en saga blot, ja selv hal-festen en slap metafor. Folkepartiet FOLKEFESTER, så ikke mindst en ramponeret statsminister må se måbende til.

Eller rettere – melankolsk!. Løkke Rasmussen lignede mest af alt en forsmået kæreste i de sidste debatter op til valget og i kommentarerne og debatterne efter. Og man må lade manden, at jobbet må være svært. Først tager han en kort periode over som statsminister efter Fogh.

Tænk at være en hyggelig nordsjællænder, der trives bedst med en fadbamse med naboen – og så skulle erstatte et strømlinet cruisermissil med retning direkte mod globale magtpositioner. Derefter fire år i opposition til en socialdemokratisk styret regering, der i stor udstrækning førte hans egen, økonomiske politik. Endelig et historisk valgnederlag, hvor skæbnen alligevel satte ham i statsministerstolen. Men nu med DF-formandens højre hånd helt oppe i Mester Jakel-dukken.

ANDERS FOGH fik det gode råd, at søge mod midten og glemme alt ideologisk pjat om minimalstaten – hvis han ville være statsminister.

Lille Lars fra Græsted skal HELT ud til højre.

Og langt væk fra EU.Afstemningen om rets forbeholdet blev endnu en ydmygelse. En tredjedel af de vælgere, han har tilbage efter sidste valg, stemte imod hans egen anbefaling af et JA.Og de, der skulle være hans værste modstandere, socialdemokraterne, kvæler ham ved at støtte hans politik et langt stykke af vejen. De er gået så meget i europæisk flyverskjul, at ingen rigtigt tager notits af deres valgkatastrofe

Løkke Rasmussen lignede mest af alt en forsmået kæreste i de sidste debatter op til valget

Forholdet til ”Tulle” er et arrangeret ægteskab, der vil noget. Og man kan både læse det i Thulesens Dahls ølgodske begejstring og i regeringschefens statsministerielle muthed.
Selv har jeg det som erhvervsmanden på bagsædet af vogn 2282 en tidlig morgen på vej til lufthavnen.

- Lad os gøre ligesom i Norge.

Ikke melde os ud af EU, for det vil danskerne jo slet ikke, hvis de forstår de økonomiske konsekvenser. Næh, lad hele højrefløjen komme til magten, ligesom det norske Fremskridtsparti. Det er jo fuldstændigt absurd, at Danmarks største, borgerlige parti skal styre regeringen som en marionetregering uden selv at tage ansvar. Nu er DF blevet det helt store folkeparti. Danmarks største, borgerlige parti.

Statsministerposten eller ej – det er ikke afgørende, Men lad os dog se, hvordan de vil styre landet i den virkelige virkelighed. I Danmark og ude i verden.

Taxamanden nikker.

Han er enig

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Tinus på en trappe med hat og farverig kimono.
Kendte

Forvist i Forræder:

Det sygeste

bagholdsangreb

Politifolk på stedet
Nyheder

Sætter ild til sig selv

ved Trump retssag

Pernille Skipper og Jeff Gravenhorst
Nyheder

Økonomisk redningsplan

godkendt

Morten Anderson
Sport

Formanden

trækker sig

Renee Toft Simonsen og Thomas Helmig på den røde løber.
Kendte

Renee Toft Simonsen

er blevet farmor

Jackie Navarro og Janni Ree
Kendte

Forsidefrue:

Jeg er single

Rasmus jarlov
Nyheder

Vender tilbage

efter sygdom

Det omtalte maleri
Helt vildt

Churchill-maleriet

ingen måtte se

sælges på auktion

Retten i Aarhus set udefra
Krimi

Tvist om sommerhus:

Dræbte sin onkels kone

Kong Harald
Kongelige

Kong Harald

er tilbage

En læge med et stetoskop
Krimi

Læge bedøvede og

misbrugte børn

Nyheder

Mand truer med at

sprænge sig selv i luften

tre mennesker
Kendte

Forræder-Anton: Vil købe lejlighed med kæresten

et skib
Nyheder

Molslinjen måtte

undvige russisk krigsskib

portræt kvinde
Film og TV

Her får du mere 

af Badehotellet

Nyheder

Royal Unibrew:

Stiger kraftigt

lottokupon
Nyheder

Det sker i aften:

729 millioner kroner i puljen

stor maskine
Nyheder

Giga-saks faldt

ned i Børsen-ruiner

Nyheder

Den var ulovlig

biler i regn
Nyheder

DMI: Frost og sol

brandtomt
Nyheder

Risiko for flere kollaps

voldsomme flammer
Krimi

Elcykel mistænkes

som årsag til brand

logo netflix
Nyheder

Vildt: 10 millioner

nye abonnenter

fire mennesker
Nyheder

16-årig sigtet for terror

flammer i bygning
Krimi

Etageejendom i flammer: Beboere evakueret

et væltet stillads ved bygning
Nyheder

Børsen: Store maskiner skal klippe stillads væk

cannabisplanter på en mark
Sundhed

Forskere: Vi aner ikke, om medicinsk cannabis virker mod kræft

en bil i fuld fart
Krimi

Næsten 3.000 biler beslaglagt på grund af vanvidskørsel

et brød
Nyheder

Kan ikke finde bageren
- må stoppe produktion

børsen og væltede mure
Nyheder

Ydermure er væltet i den udbrændte del af Børsen

en væg med stor reklame
Krimi

Reklamefirma
accepterer millionbøde

kvinde poserer
Kendte

Jannie Ree: Mødte

min afdøde far 

kvinde holder om lig
Nyheder

Her er verdens bedste

pressefoto

skolepatrulje i aktion
Nyheder

9000 helte skal hyldes

mand med hat poserer
Kendte

Slut med dans:

Silas Holst stopper

folk går på stranden i beskyttelsesdragter
Sundhed

Fugleinfluenza hos

mennesker:

Enorm bekymring 

politifolk går med kasser
Krimi

Stor aktion:

Seks anholdt 

røg fra brændende bygning
Nyheder

Børsen-brand kan

føre til straffesag

røg fra skorstene
Nyheder

Lukker og nedlægger

1200 job

fortidsdyr på strand
Helt vildt

11-årig pige gør

vildt fund på strand 

Nyheder

Knud Enggaard er død

plæneklipper
Livsstil

Vild søgning efter 
plæneklippere

mand kigger til siden
Kongelige

Efter kræftnyhed:

Prins William vender

tilbage til arbejdet

facade på bank
Nyheder

Tjente ti milliarder

brandfolk i aktion
Nyheder

Brandfolk bliver på

Børsen

Romario på banen
Sport

Gør comeback

som 58-årig: Vil

spille med sønnen

Røg over København
Nyheder

Regeringen vil se

på brandreglerne

Märtha Louise og Durek Verrett hånd i hånd
Kongelige

Prinsesse raser:

De lyver om min

forlovede

En politibil på gerningsstedet
Krimi

Politiet undersøger

mistænkeligt dødsfald

Enden af en ambulance
Krimi

Teenager dræbt - ramt

af bil på landevej

Parret på den røde løber
Kendte

Skuespillerpar

fødte hjemme

Nærbillede af Sussi
Kendte

Sussi skal

i retten

Nyheder

Børsen indefra:

Omfattende

ødelæggelser

Politibil med udrykning
Krimi

Kidnappet og truet

til at stryge gæld

for 30 millioner

Fredensborg Slot med gardere foran
Kongelige

Nu overtager

Mary og Frederik

Bagenden af en politibil.
Krimi

15-årig dreng taget med

to pistoler i København

Flasker med salmiakspiritus på en hylde
Krimi

Kvinde brugte

salmiakspiritus:

Ville dræbe far

Portræt af Lasse Rimmer.
Kendte

Lasse Rimmer taler ud

om enorm skattegæld

Christopher Læssø og hans kæreste.
Kendte

TV-vært er blevet

far igen

Nyheder

Brian Mikkelsen får overrakt uskadt top af dragespir

Prins Joachim med familien i gallatøj
Kongelige

Joachim og Marie:

Vi var ikke glade

Kvinder viser medalje frem
Sport

Forventer fem danske OL-guldmedaljer

Nyheder

Ørkenbyen Dubai drukner i regn

Vindmøller
Nyheder

Verdens største vindmølle til Thyborøn

Nyheder

Tidligere TV 2-profil stopper 

Smadret bil efter ulykke
Krimi

Dødsulykke:

Landevej spærret

TikTok app på mobiltelefon
Nyheder

Unge frygter at blive voldtaget den 24. april

Kvinde på talerstol
Sport

Republikaner opfordrer amerikanerne til at bevæbne sig før valg

billede af politibil
Krimi

Million-kup på parkeringsplads

et stykke sushi mellem to spisepinde
Nyheder

Sushi-restaurant konkurs

en mand møder pressen
Nyheder

Nye Borgerlige
fortsætter som parti

en nonne med foldede hænder
Helt vildt

Nonne efterlod død

veninde i kuffert

en bygning set fra vejen
Nyheder

Dansk bilfirma
er gået konkurs

et luftfoto
Nyheder

Udgravning til Femern-tunnel er færdig

en mand der går
Kendte

Jes Dorph:
- Jeg var bange

en politiafspærring
Krimi

Ung mand dræbt af gravemaskine

en alvorlig mand
Nyheder

Dansk Erhverv: Det skal der ske med Børsen

en bygning i brand
Nyheder

Børsen-brand:

- Vi er over 1 mia. kr.

Mand og kvinde
Kendte

Badehotellet: Holdt det

hemmeligt for mor og far