90-årige Bent afvist af kendt restaurant: Føler mig som discountkunde

Bent fik et gavekort i fødselsdagsgave. Men da han ville indløse det, løb han ind i problemer.
Ida Davidsens restaurant i København er voldsomt populær, og det betyder, at kunder med gavekort ikke er velkomne om fredagen.
Ida Davidsens restaurant i København er voldsomt populær, og det betyder, at kunder med gavekort ikke er velkomne om fredagen. Scanpix arkiv

Bent Jensen fra Holbæk havde set frem til at bruge det Smartbox-gavekort, han havde fået i fødselsdagsgave, til en frokost på den københavnske restaurant Ida Davidsen.

Men da han ringede for at bestille bord, var beskeden, at kunder med gavekort ikke var velkomne om fredagen. Også selvom der i betingelserne på gavekortet stod, at det kunne indløses mandag til fredag. Det skriver Søndagsavisen.

- Jeg blev vred. Jeg havde planlagt en heldagstur fra Holbæk til København rundt om den frokost, og så ville de ikke tage imod mig og min ven, fordi vi kommer med et gavekort. Jeg følte mig rent ud sagt behandlet som en discountkunde, for beskeden var tydelig: Med gavekort er man kun velkommen, når man ikke er til besvær, siger 90-årige Bent Jensen til Søndagsavisen.

Ifølge avisen oplever kunder med gavekort ofte at få dårligere behandling end andre kunder på restauranter og andre oplevelsessteder i Danmark. Det skyldes, at stederne tjener mindre på Smartbox-kunder, fordi de skal betale et gebyr til Smartbox. Derfor vil populære steder som Ida Davidsen hellere fylde op med andre kunder, når de kan.

Fra restaurant Ida Davidsen lyder det, at man har meldt ud på hjemmesiden, at Smartbox-kunder alligevel ikke kan bestille bord om fredagen, og at det fremgår af gavekortet, at man skal tjekke hjemmesiden for eventuelle ændringer.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er det dog problematisk, når der netop står på gavekortet, at det kan indløses om fredagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.