850.000 pendlere i farezonen for fradragslussing

Kørselsfradraget vil formentlig falde i 2017.
Foto: Scanpix

Skatterådet er på vej med satserne for kørselsfradraget for 2017, og pilen peger i retning af dårligt nyt til landets omkring 850.000 pendlere, lyder meldingen fra flere sider. Det skriver Finans.

"Fradraget falder nok næste år," siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom i FDM.
Han peger på sidste års afgiftsnedsættelse på biler samt fortsat lave brændstofpriser som hovedårsagen til, at der er lagt i ovnen til et fald i kørselsfradraget.

At der står meget på spil for pendlere, når Skatterådet fastsætter de årlige fradragssatser, understreges af, at danskernes samlede fradrag for kørsel til og fra arbejde i indeværende år ventes at løbe op i 20,2 mia. kr., og omregnet har kørselsfradraget en skattemæssig værdi for pendlerne på 5,8 mia. kr. - eller ca. 6.800 kr. for hver eneste pendler.

I forvejen kan pendlerne se tilbage på tre år, hvor kørselsfradraget er dykket i alt 6,6 pct. Alligevel bør der ikke være sure miner blandt pendlerne, lyder det fra Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

"Det kan ikke nytte noget, at pendlerne piber, for alt andet lige så betyder et fald i kørselsfradraget, at udgifterne ved at have bil også er gået ned," siger Ann Lehmann Erichsen, der er enig med FDM i, at pilen unægtelig peger i retning af endnu et dyk i kørselsfradraget.

"Vi kan jo se, at benzinprisen er dejlig lav. Det samme er inflationen, så meget taler for, at fradraget bliver sat ned," siger hun til Finans.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.