84-årig tæt på selvmord: Hjemmehjælperens snak reddede mig

Elisabeth havde helt opgivet at livet, efter hendes kæreste var død. Men mødet med en hjemmehjælper, der havde tid til at lytte, blev hendes redning.
Der burde være mere tid til at lytte og drage omsorg for de ældre, mener hjemmehjælperen Kenneth. Mødet med ham betød forskellen på liv og død for 84-årige Elisabeth. Kvinden på billedet har ikke med sagen at gøre.
Der burde være mere tid til at lytte og drage omsorg for de ældre, mener hjemmehjælperen Kenneth. Mødet med ham betød forskellen på liv og død for 84-årige Elisabeth. Kvinden på billedet har ikke med sagen at gøre. Colourbox.

En hjemmehjælper med empati og tid til at lytte kan gøre en enorm forskel.

For 84-årige Elisabeth Rasmussen fra Fredensborg betød det muligvis forskellen på liv og død. Hun havde nemlig helt mistet viljen til at live, da hun mødte sin søde hjemmehjælper Kenneth Pedersen. Det skriver Lokalavisen.dk.

Da Elisabeths kæreste gik bort, følte hun ikke, hun havde noget at leve for. Hun var tæt på at begå selvmord, og havde generelt helt opgivet at finde glæde i livet.

Så fik hun Kenneth Pedersen som hjemmehjælper. I starten måtte han lægge øre til meget surhed og brok, fortæller han til Lokalavisen.dk.

Men han fornemmede noget andet bag surheden, og begyndte at lytte til Elisabeths livshistorie. Det gjorde en forskel. Elisabeth åbnede op over for Kenneth og for tanken om, at hun stadig har noget at bidrage med, og hun begyndte at gå ture og være mere aktiv.

Kenneth valgte ofte at lade besøgene ved Elisabeth strække sig ud over arbejdstidens slutning. Det var netop den ekstra tid, der gjorde forskellen, siger han, og anbefaler, at man anerkender og giver tid til den type hjælp, der ikke kun handler om praktiske ting, men om at lytte og være der.

Han er derfor stoppet i det offentlige og vil nu udbyde hjemmehjælp som selvstændig i stedet for.

Læs hele interviewet med Kenneth Pedersen og Elisabeth Rasmussen på Lokalavisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.