78-årig ydmyget af nullermænd: Jeg føler mig som en byrde

Gurli Hansen føler sig uværdigt behandlet af kommunen, som har skåret hendes rengøringshjælp ned til en halv time hver 14. dag.
Gurli Hansen kan på grund af en blodprop ikke selv gøre rent, og har ikke råd til at købe privat hjemmehjælp. Hun føler sig ydmyget af kommunen. Personen på billedet er ikke Gurli Hansen.
Gurli Hansen kan på grund af en blodprop ikke selv gøre rent, og har ikke råd til at købe privat hjemmehjælp. Hun føler sig ydmyget af kommunen. Personen på billedet er ikke Gurli Hansen. Foto: Scanpix / modelfoto.

78-årige Gurli Hansen føler sig uværdigt behandlet af Rudersdal Kommune, der har skåret hendes rengøring ned fra en time til en halv time hver 14. dag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Gurli Hansen er diagnosticeret med spinalstenose (indsnævring af rygmarvs-kanalen, red.) og for fire år siden fik hun en blodprop, der nedsatte hendes funktion i både arm og ben. Hun kan ikke selv gøre rent, selvom hun gerne vil.

- Det er ikke alle borgere i Rudersdal, der er velhavende. Jeg har desværre ikke så mange penge, at jeg har råd til ekstra rengøring. Det generer mig, at jeg som ældre ikke bliver regnet for noget. Jeg føler mig som en byrde, fordi jeg skal have hjælp til at gøre rent. Det kan ikke være rigtigt. Det er uværdigt, at det danske samfund og Rudersdal Kommune ikke kan hjælpe ældre mennesker, der har brug for det. Jeg er jo ikke alene om dette problem, siger Gurli Hansen fra Holte i Frederiksborg Amts Avis.

Og fremtiden tegner ikke lysere. Det fortæller den socialdemokratiske gruppeformand i Rudersdal Kommunalbestyrelse, Jens Bruhn:

- Borgere som Gurli Hansen får en skammelig behandling, når der bliver skåret ned i rengøring på grund af kommunale besparelser. Desværre er der ikke udsigt til bedring. Tværtimod. I de kommende fire år skal Rudersdal Kommune spare yderligere 250 millioner kroner til V-regeringens omprioriteringsbidrag. Det sker med støtte fra Dansk Folkeparti, påpeger Jens Bruhn, der fortsætter:

- Omprioteringsbidraget er det rene røveri fra kommunerne. Jeg kan kun opfordre vores finansminister, Claus Hjort Frederiksen (V) til at droppe bidraget. Hans idé kommer til at ramme skævt, og det vil gå allerværst ud over de svageste. Rudersdal Kommune har mange velhavende borgere, men vi er desværre ikke en rig kommune, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.