66-årig gemte slot bag halmballer: Risikerer fængsel

I England har en mand bygget et hemmeligt slot uden tilladelser fra myndighederne, som nu har opdaget byggeriet og vil have det revet ned. Sker det ikke, skal manden i fængsel.
Halmballer skjulte i fire år et nybygget slot i England. 
Halmballer skjulte i fire år et nybygget slot i England.  FOTO: Scanpix

Store stakke af halmballer har i årevis gemt på et smukt nybygget slot i Tudor-stil i det sydlige England.

Den 66-årige Robert Fidler står bag byggeriet, der blev påbegyndt i 2002. Han byggede slottet uden nødvendige tilladelser og gemte det derfor væk, så ingen kunne se, hvad der foregik.

Han håbede og troede nemlig på, at slottet ville få lov til at blive stående, hvis ikke myndighederne indenfor fire år havde ytret modstand, skriver TV2.dk

Robert Fidler har forklaret, at han derfor gemte slottet væk. Men det gjorde ingen forskel, og nu skal det være revet ned indenfor det næste halve år, ellers får det alvorlige følger for den ældre englænder.

Utålmodighed fra de lokale

En dommer i Højesteret i England har beordret, at slottet skal være revet ned inden den 6. juni.

Sker det ikke, skal englænderen tre måneder i fængsel. Og der er en reel risiko for, at Robert Fidler ikke efterlever kravet. Det er nemlig ikke første gang, at retten har dømt ham til at rive det ned.

Allerede i 2007 fik han påbud om at rive slottet ned, blandt andet fordi det lokale byråd var meget utilfreds med byggeriet. Men det er ikke sket, og englænderen forklarede siden, at han har videresolgt slottet til en indisk mand, og han derfor ikke kan rive det ned.

Det er dommeren ligeglad med, og har med det lokale byråd som støtte, endnu en gang beordret manden til at fjerne sit slot fra grunden i det sydlige England.

Gør han det ikke, skal han en tur i fængsel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.