62.000 ansatte sagsøger chefen: Dikterer vores påklædning

Det amerikanske tøjfirma Abercrombie & Fitch har fået flere tusinde ansatte på nakken.
Abercrombie & Fitch har også en butik på Strøget i København.
Abercrombie & Fitch har også en butik på Strøget i København. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/arkiv/Scanpix

Nu må det være nok.

Ansatte i tøjkæden Abercrombie & Fitch vil ikke længere finde sig i, at arbejdsgiveren skal diktere, hvad de skal gå klædt i, når de går på arbejde.

Derfor er Abercrombie & Fitch, der længe er blevet beskyldt for både at være sexistiske og racistiske over for deres medarbejdere, nu blevet sagsøgt af 62.000 medarbejdere.

Det skriver Huffington Post.

Tøjmærket, der blandt andet også nægter at lave tøj i store størrelser, bliver af de ansattes fælles advokat, Reed Marcy, nu beskyldt for at tvinge medarbejdere til at købe nyt Abercrombie & Fitch-tøj så snart det kom på gaden.

Medarbejderne har desuden også klaget over, at de bliver sendt hjem fra arbejde eller mister deres vagter, hvis de ikke lever op til arbejdsgiverens standarder for hårfarve, længde på fingernegle, make-up og andre dele af Abercrombie & Fitchs kontroversielle politik for medarbejderes udseende.

Sagen kommer omkring to måneder efter, at Abercrombie & Fitch led et nederlag i retten mod muslimen Samantha Elauf, som trods en succesfuldt jobsamtale hævdede, at hun blev nægtet jobbet i tøjbutikken, fordi hun bar hijab.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.