60 SAS-fly aflyst: 75 nedlægger arbejdet

Hundredvis får aflyst deres flyrejse, mens kabinepersonalet strejker. SAS suspenderer 20 medarbejdere, mens 75 fra kabinepersonalet ikke er mødt på arbejde
20 SAS-medarbejderer er blevet suspenderet, fordi de "uretmæssigt får kolleger til at udeblive fra tjeneste", oplyser flyselskabet i en mail. Arkivfoto
20 SAS-medarbejderer er blevet suspenderet, fordi de "uretmæssigt får kolleger til at udeblive fra tjeneste", oplyser flyselskabet i en mail. Arkivfoto Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

SAS suspenderer omkring 20 medarbejdere efter en arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet fredag, som har medført knap 60 aflysninger af fly ud af landet.

Det skriver SAS-ledelsen i en e-mail, som Ritzau har set.

- Vi har i aften taget det helt usædvanlige skridt at suspendere cirka 20 medarbejdere, som uretmæssigt får kolleger til at udeblive fra tjeneste, lyder det fra ledelsen i en e-mail til kabinemedarbejdere.

Nu oplyser TV2, at 75 personer fra kabinepersonalet i SAS ikke er mødt op på arbejde lørdag og i stedet er mødt op til fagligt møde på hotel Hilton i København.

SAS har blot afviklet halvdelen af lørdagens flyafgange i Københavns lufthavn Kastrup.

Flere hundrede passagerer er berørt af strejken, lød vurderingen fra SAS tidligere fredag. Men med op mod 60 aflyste afgange fredag aften berører strejken formentlig flere tusinde.

Kabinepersonalet i SAS nedlagde arbejdet, da et medlemsmøde fredag formiddag udviklede sig til et fagligt møde. Mødet blev afbrudt fredag aften omkring klokken 22, men ventes genoptaget lørdag morgen klokken 06, erfarer Ritzau.

Frygter udvandet overenskomst

Striden står mellem kabinepersonalets fagforening, CAU, og ledelsen i SAS.

Medlemsmødet handlede om fagforeningens forhandlinger med SAS om overflytning af 140 kabinefolk til datterselskabet Cimber. Det skal efter planen ske allerede 1. marts.

Kabinepersonalet frygter, at de på sigt vil få tilbudt en udvandet overenskomst som led i spareplanen.

- Vi ved, at strejkevagter opfordrer og truer medarbejdere til at nedlægge arbejdet, skriver ledelsen videre om grundlaget for at suspendere 20 medarbejdere.

SAS har de senere år fremlagt syv spareplaner for at finde områder, hvor der kunne spares penge.

Som en del af spareplanen købte SAS selskabet Cimber for 20 millioner kroner, og planen er, at det nye datterselskab skal stå for en del af SAS' regionale flyvninger.

Derfor skal en del af SAS' personale overflyttes til det nye selskab.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.