6-årige i jobsøgning: Sådan får man autister ud på arbejdsmarkedet

Et nyt projekt vil tilknytte autister til en virksomhed allerede fra børnehaveklassen. Håbet er at få flere autister i job som voksne.
Hvis autister skal have en større chance på arbejdsmarkedet, skal jobsøgningen starte allerede når børnene går i de mindste folkeskoleklasser, er tanken bag et nyt projekt. Drengen på billedet har ikke med sagen at gøre.
Hvis autister skal have en større chance på arbejdsmarkedet, skal jobsøgningen starte allerede når børnene går i de mindste folkeskoleklasser, er tanken bag et nyt projekt. Drengen på billedet har ikke med sagen at gøre. Foto: Scanpix / Modelfoto

Autister skal møde erhvervslivet allerede i børnehaveklassen. Det skal hjælpe dem til at få et job senere i livet. Initiativet i Trekantområdet får store roser af landsformand for Landsforeningen Autisme, Heidi Thamestrup, skriver DR P4 Trekanten.

Hotel Trinity ved Fredericia, Easyfood i Kolding og Rockwool i Vamdrup har adopteret skoleklasser med autistiske børn fra Taps Skole i Christiansfeld. Virksomhederne har sagt ja til et langvarigt samarbejde, hvor børnene besøger den virksomhed, der har adopteret dem, to gange om året fra de begynder i skolen, og til de går ud.

Hotel Trinity har adopteret ti autistiske drenge, der har været på besøg flere gange, og HR-konsulent Metha Palmus Hansen er begejstret.

- Det har været helt fantastisk. De spørger om ting, vi aldrig selv har tænkt over, og de er meget interesserede i, hvordan vi gør tingene, siger hun.

Projektet får rosende ord med på vejen fra landsformand for Landsforeningen Autisme Heidi Pernille Thamestrup.

- Det er helt unikt og rigtig rigtig godt tænkt, siger landsformanden. Som voksne er det kun hver femte autist, der er i arbejde, i modsætning til andre handicappede, hvor tallet er hver anden.

Men det håber Landsforeningen Autisme at adoptionsordningen kan være med til at ændre på.

- Jeg tror, det på sigt kan give autister bedre mulighed for at komme i arbejde, siger Heidi Pernille Thamestrup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.