5.800 billeder af danske teenagepiger delt på russisk hjemmeside

Et hemmeligt netværk har stjålet og delt 5.800 billeder af danske teenagepiger.
Et hemmeligt netværk på en russisk hjemmeside står bag et omfattende misbrug af danske teenagepiger.
Et hemmeligt netværk på en russisk hjemmeside står bag et omfattende misbrug af danske teenagepiger. Foto: Scanpix / Modelbillede

Et hemmeligt netværk på en russisk hjemmeside står bag et omfattende misbrug af danske teenagepiger.

Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

Avisen kan efter måneders research afsløre, at netværket består af 35 forskellige danske brugere, som blandt andet har stjålet og delt 5.800 billeder af 1.102 danske teenagepiger.

Netværkets opererer dybt nede i en underside på en russisk billededelingstjeneste med over 700.000 brugere, hvor de hidtil uforstyrret har kunne stå bag deres ulovlige aktiviteter.

Hos Europols enhed for cyberkriminalitet, EC3, er man bekendt med denne type netværk, hvor sexkrænkere i al hemmelighed mødes i det mørke net og sammen udnytter piger:

- Der er typisk to typer. Dem, der har en seksuel interesse i teenagere, og dem, der forsøger at lave en forretning ved at sætte den her type materiale til salg, siger strategisk analytiker Katarzyna Staciwa i EC3.

Hun vil ikke af hensyn til aktuelle efterforskninger oplyse om, Europol har den russiske hjemmeside, hvor det danske netværk findes, i kikkerten.

Psykolog ved Red Barnet, Kuno Sørensen, forklarer, at baggrunden for 'det hemmelige netværks' fascination af teenagepiger stammer fra en usikkerhed i sig selv.

- Som voksen føler man sig mere erfaren og ovenpå, og meget ofte ser man, at et fælles træk ved mange af de voksne, der går efter teenagere, er en stor personlig usikkerhed. Også på det seksuelle område, siger Kuno Sørensen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med en række af de 35 brugere for at konfrontere dem med delinger af billeder uden samtykke.

- Det er rigtigt, at det er forkert, og jeg har også slettet mine fotos og min bruger på hjemmesiden, selvom mine billeder nok ikke gør den store forskel, svarer brugeren '0020' i en mail til avisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.