5640 irakere er drevet på flugt fra Mosul siden mandag

I løbet af få dage er tusindvis af mennesker blevet fordrevet fra irakisk storby, siger organisation.
Irakiske specialstyrker i kamp om Bartella øst for Mosul. Tusindvis af irakere er i løbet af få dage sendt på flugt på grund af kampene ved storbyen, siger IOM.
Irakiske specialstyrker i kamp om Bartella øst for Mosul. Tusindvis af irakere er i løbet af få dage sendt på flugt på grund af kampene ved storbyen, siger IOM. Foto: Goran Tomasevic/Reuters

5640 mennesker er blevet drevet væk fra deres hjem ved den irakiske storby Mosul siden mandag.

Det oplyser Den Internationale Organisation for Migration (IOM) torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Størstedelen af dem er blevet sendt på flugt i løbet af det seneste døgn.

De tusindvis af irakere har været tvunget til at forlade deres hjem i løbet af de seneste tre dage på grund af kampene rundt om byen.

En stor offensiv for at generobre Mosul blev indledt mandag. I to år har byen, der er Iraks næststørste, været en højborg for Islamisk Stats militante oprørere i Irak.

Irakiske regeringsstyrker går forrest i kampen. De får støtte fra kurdiske peshmergastyrker og rådgivning af den amerikanskledede koalition.

Ifølge den irakiske premierminister, Haidar al-Abadi, går offensiven hurtigere end ventet.

- Styrkerne bevæger sig frem mod Mosul hurtigere, end vi havde troet - og hurtigere end vi havde planlagt, siger han i en video henvendt til koalitionens allierede ifølge Reuters.

Torsdag oplyste Talib Shaghati, der leder de irakiske specialstyrker, at byen Bartella øst for Mosul er blevet generobret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.