53-årig tiltalt for at gemme millioner

Penge, et hus, en bil, designermøbler, ure og kunst for flere millioner blev skjult, mener anklagemyndigheden.
Bagmandspolitiet har tiltalt en mand for at forsøge at skjule millioner i udlandet.
Bagmandspolitiet har tiltalt en mand for at forsøge at skjule millioner i udlandet. Foto: Colourbox/COLOURBOX

En 53-årig mand er blevet tiltalt for at skjule værdier for millioner af kroner i udlandet, da han i 2012 søgte om gældssanering efter en dom for selskabstømning.

Det oplyser Bagmandspolitiet med det officielle navn Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

Manden er tiltalt for skyldnersvig, men han nægter sig skyldig.

Den 53-årige er tidligere blevet dømt i en sag om selskabstømning, og i den forbindelse havde staten et krav om konfiskation af værdier for et tocifret millionbeløb.

- Efter den dom gik vores sporingsgruppe i gang med at efterforske den 53-åriges aktiver for at finde værdier til at dække dele af det idømte konfiskationskrav, og vi blev gjort bekendt med, at han havde søgt om gældssanering, siger specialanklager Michael Ejlerskov fra Bagmandspolitiet.

Takket være assistance fra myndighederne i Schweiz, Luxembourg og Liechtenstein er det lykkedes Bagmandspolitiet at finde ud af, at manden, da han søgte gældssanering, ikke havde oplyst om indeståendet på bankkonti i de tre lande, fremgår det af anklageskriftet.

Desuden manglede der oplysninger om en ejendom i Sydfrankrig, en bil i Schweiz, og designermøbler, ure samt kunst i en lejlighed i Spanien.

Samlet er der ifølge Bagmandspolitiet tale om 2,1 millioner kroner i kontanter, mens bil, møbler, ure og kunst menes at være knap en million kroner værd. For to år siden blev lejligheden i Spanien sat til salg for godt 12,5 millioner kroner.

Alle aktiverne er formelt set registreret i udenlandske selskaber og fonde, men ifølge den tiltale, som Bagmandspolitiet nu har rejst mod manden, ejes de reelt af ham.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.