5.000 kroner i dusør for forsvunden græsk gadehund

Claus og Kirstine mistede deres hund blot en uge efter, at vovsen var kommet til Danmark. Nu leder masser af mennesker efter Rafiq - og frivillige har samlet ind til en stor dusør.
Rafiq kom torsdag i sidste uge til Danmark fra Grækenland. Nu strejfer han rundt i Nordsjælland, hvor hundredevis af frivillige leder efter ham.
Rafiq kom torsdag i sidste uge til Danmark fra Grækenland. Nu strejfer han rundt i Nordsjælland, hvor hundredevis af frivillige leder efter ham. Foto: Privat

Tilværelsen tegnede ellers lyst for den græske gadehund Rafiq. Efter at have gået grueligt meget igennem var vovsen kommet til Danmark, hvor den flyttede ind hos et kærligt par.

I Grækenland havde hunden - før den kom til et internat - levet under kummerlige forhold.

- Til han var et halvt år gammel, boede han i et kloakrør, hvor han tog sig af sine søskende. Han var den ældste i flokken og tog virkelig opgaven på sig med at passe på dem, fortæller Kirstine Bang, der sammen med kæresten Claus Nielsen har adopteret Rafiq gennem foreningen Græske Hunde.

Parret har i forvejen en anden græsk hund, Aine på fire år.

Men efter blot en uge i Danmark skete uheldet. Torsdag i sidste uge hoppede Rafiq over hegnet til Kirstine og Claus' sommerhus i Slangerup i Nordsjælland. Siden har hunden været væk, men er dog blevet observeret flere steder i området.

- Han er god som dagen er lang, men nervøs og menneskesky, siger Kirstine Bang om hunden, der måske nok rent udseendemæssigt ikke er den mest nuttede.

- Det var derfor svært for internatet at finde et nyt hjem til ham. Men for os betød udseendet ikke noget. Han har en skøn, varm og vidunderlig personlighed. På internatet tog han sig af de andre hunde, fortæller hundens 'mor', som mener, at flytningen til Danmark har været lidt overvældende for den firbenede græker, der ikke er vandt til trafik, huse og befolkede områder.

Historien om Rafiq har berørt masser af mennesker. Flere hundrede frivillige ledte i går efter hunden i Ballerup, hvor den er blevet set. Der er delt tusindvis af flyers ud. Kirstine Bang fortæller, at folk er kommet fra Sverige og Jylland for at deltage i eftersøgningen. Nogle har taget fri fra jobbet, andre har afbrudt sommerferien. Nogle af de frivillige har sågar samlet 5.000 kroner ind som findeløn til dem, der finder den græske hund. Desuden er Facebooksiden Find Rafiq blevet oprettet.

- Vi er enormt taknemmelige over den store opbakning. Det er fantastisk og vidunderligt at føle - samtidig med, at det er så tragisk og sørgeligt, at Rafiq er væk, siger Kirstine Bang.

Rafiq er sort og ligner en Doberman med lidt mynde i sig. Hvis man ser ham, kan man kontakte Kirstine på 29929976 eller Claus på 26710638. Læs mere på Facebooksiden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.