5 ting du kun behøver at rengøre én gang om året

Vi kommer ikke udenom, at vi er nødt til at gøre rent. Men heldigvis er der flere ting, som vi kun behøver at gøre en enkelt gang om året.
Gode nyheder - du behøver kun at vaske vinduer en gang om året.
Gode nyheder - du behøver kun at vaske vinduer en gang om året. Scanpix.

Der skal støvsuges, vaskes op, vaskes tøj og tørres op efter mad flere gange om dagen.

Rengøring skal der til, og derfor er det netop så dejligt, at der er visse steder, ifølge Good Housekeepings rengøringsekspert Carolyn Forte, vi kun behøver at rengøre en gang om året.

Læs her hvilke steder, der er tale om: 

1. Rengøring af gardiner

Dine gardiner vil samle støv i løbet af året, så de har derfor brug for at få en ordentlig omgang rengøring ind i mellem. Du kan tage det værste med en støvsuger i løbet af året, men en gang årligt skal du tage dem ned og få dem vasket, råder Carolyn Forte.

2. Rengør dine maskiner

Din vaskemaskine og din tørretumbler arbejder hårdt året rundt for at holde dit tøj rent og tørt, og derfor skal maskinerne også kigges efter en gang om året. 

Carolyn Forte skriver, at du skal tage maskinerne ud af stikket og støvsuge dem for støv og gennemgå dem for urenheder, der skal fjernes.

3. Vaske vinduer udenfor

Du vasker formentlig allerede dine vinduer indenfor et par gange om året, men opgaven udenfor er lidt større, og derfor behøver du ikke at gøre det nær så ofte. Du kan godt gøre det mere end en gang om året, men en gang er minimum, hvis du vil kunne se ud af dem og få lys ind.

4. Rengøring af sofaer og stole

Det er en rigtig god idé fjerne pletter på din sofa, når de opstår. Men en gang om året bør du tage betrækket af dine møbler, hvis du kan, og vaske dem. Det fjerner resten af det skidt, du ikke har kunne fjerne i løbet af året, samtidig med at det fjerner lugten. 

5. Fjerne skidt fra tagrender

Især nu hvor bladene er faldet af træerne, skal du være opmærksom på, om de er røget i tagrenderne og dermed spærrer, så vandet ikke kan løbe igennem. Du skal fjerne bladene og det kan du meget vel gøre en gang om året efter løvfald.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.