5 overraskende grunde til at dyrke sex oftere

Der er mange gode grunde til oftere at kaste sig over lagengymnastikken.
Lagengymnastik øger ikke bare pulsen, men er også sundt af flere andre grunde.
Lagengymnastik øger ikke bare pulsen, men er også sundt af flere andre grunde. Foto: Depositphotos

Sex er sundt og dejligt, men udover at det sætter gang i hjertet, så er der flere andre sunde grunde til at dyrke sex oftere. Vi har samlet nogle af dem her.

1. Smerter

Adskillige undersøgelser har vist, at sex kan mindske smerter formentlig fordi lagenaktiviteterne øger niveauet af kroppens eget morfin, endorfiner, som også udløses i forbindelse med maratonløb og andre anstrengende sportsgrene. En undersøgelse fra 2013 viste blandt andet, at 60 procent af folk med migræne følte færre smerter efter at have dyrket sex. En tredjedel fik dog værre anfald.

2. Længere liv

I 1997 ønskede en gruppe forskere fra Wales at se på sammenhængen mellem orgasmer og dødelighed. De undersøgte den seksuelle frekvens hos 918 mænd i alderen mellem 45 og 59.

Læs også: 8 madråd til at leve meget længere

Og da de så, hvem der døde af hjertesygdomme, opdagede de, at dem, der fik to eller flere orgasmer om ugen, havde en halvt så høj dødsrate i forhold til dem, der fik orgasme en gang om måneden eller sjældnere. Forskerne konkluderede, at seksuel aktivitet har en beskyttende funktion over for mænds helbred.

3. Immunsystemet

Nye resultater af forskning på Kinsey Institute at Indiana University viser, at seksuelt aktive kvinder har signifikant højere niveauer af to typer celler kaldet hjælper T-celler. Mens type 1 hjælper T-celler styrker det generelle immunsystem, øger type 2 hjælper T-celler chancen for at blive gravid - endda også uden for den optimale ægløsningsperiode.

Læs også: 10 madråd til at styrke immunforsvaret

Folk, der har sex bare en eller to gange om ugen, har også betydeligt højere niveauer af immunglobulin A (IgA), der er kroppens første forsvarslinje og skal bekæmpe invaderende organismer for derved at reducere eller endda eliminere behovet for aktivering af kroppens immunsystem.

4. Stress

Når man får orgasme, udløses oxytocin fra nervecellerne i den del af hjernen, som hedder hypothalamus, og ud i blodbanerne. Orgasmer virker derfor mod anspændthed, da oxytocinen stimulererer følelser af varme og afslapning.

Læs også: Sådan gør maden dig i humør til sex

Forskning fra Groningen University i Holland viser blandt andet, at når kvinder får orgasme, udviser amygdala, den del af hjernen, som er forbundet med angst og uro, næsten ingen aktivitet.

5. Søvn

Især mange kvinder har problemer med at sove, og også her kan sex hjælpe. Selv om mange opfatter at især mænd bliver trætte efter sex, så gælder det faktisk begge køn.

Sex og orgasmer medfører udløsning af adskillige hormoner i hjernen, blandt andet også hormonet prolaktin, der kan hjælpe dig til at sove hurtigere.

Læs også: 5 råd til at falde i søvn igen

"Kærlighedshormonet" oxytocin, der frigives under orgasme, fremmer også søvn. Også udløsningen af endorfiner medfører træthed.

Læs også: 6 grunde til at dit parforhold gør dig fed

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.