5 grunde til dit hår knækker

Du synes, du passer godt på dit hår, men alligevel knækker det og efterlader dig med en trist og glansløs manke – det kan du heldigvis selv lave om på.
Ændrer du små vaner i hverdagen, kan du undgå de knækkede hår.
Ændrer du små vaner i hverdagen, kan du undgå de knækkede hår. FOTO: Scanpix

Hvordan behandler du dit hår?

Godt, tror du. Men ved du, at små uskyldige hverdagsvaner faktisk kan være ret hårde ved håret og gøre, at det knækker, skriver Prevention – tjek her, om du kan rette op på fejlen og få dit fine hår igen.

1. Du giver det en ordentlig omgang

Når du har været i bad, giver du håret en stor tur med håndklædet, gnubber og gnider grundigt i det, så det kan blive tørt.

Drop det. Dup det lidt og lad derefter håret tørre naturligt.

2. Din børste er gammel og slidt

Er din børste fra 90erne og af plastic, er det klart, at dit hår knækker. Det slider på håret, når materialerne ikke er gode.

Spørg i stedet din lokale frisør, hvilken børste der er bedst for dig – og drop så al sparsommelighed og køb den, der er bedst, selvom den er dyr. Det betaler sig i sidste ende.

3. Din hårtørrer er for varm

For det første skal du altid lade dit hår blive tørt helt naturligt. Kan du undgå en hårtørrer, gør det.

Lad 70-80 procent tørre af sig selv og brug så din hårtørrer til resten og stil den på KOLD, den må ikke være varm og hold den ikke for tæt på håret.

4. Din hovedpude er synderen

Når du sover om natten, vil dit hoved og hår hvile tungt på hovedpuden og her er det altså vigtigt at tænke over, hvilket hovedpudebetræk du har.

Dit hår bliver slidt om natten, men du får færre knækkede hår, hvis du sover på betræk af silke eller satin.

5. Dit hår sidder for stramt

Sætter du ofte dit hår op, kan dit hårbånd være skyld i, at dit hår knækker. Det skaber et konstant pres på håret og vil over tid få håret til at give efter.

Det samme gælder, hvis du altid sætter dit hår op meget stramt. Det skaber et så stort pres på rødderne, at håret enten knækker eller går op med roden.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.