470 millioner til en ny demens-plan: Hvordan skal de bruges?

I går besøgte sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) væresteder, plejehjem og holdt møder med personale og demens-familier i fire nordsjællandske kommuner.
- Det er vigtigt for mig, at alle dem, det hele handler om - demensramte, deres pårørende og fagfolk - får mulighed for at bidrage til den kommende nationale demenshandlingsplan, siger Sophie Løhde.
- Det er vigtigt for mig, at alle dem, det hele handler om - demensramte, deres pårørende og fagfolk - får mulighed for at bidrage til den kommende nationale demenshandlingsplan, siger Sophie Løhde. Foto: Scanpix arkiv

Hvordan skal 470 millioner satspuljekroner bruges bedst over de næste fire år for at løfte indsatsen over for mennesker med demenssygdomme og deres pårørende? Det spørgsmål er sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) i gang med at søge svar på, som optakt til den nationale handleplan for demens, som ministeren venter at komme med til efteråret.

I går besøgte ministeren væresteder, plejehjem og holdt møder med personale og demens-familier i fire nordsjællandske kommuner.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg har i dag blandt andet taget nogle konkrete input med mig omkring meningsfulde aktivitetstilbud og demensboliger. Men også i høj grad hvordan vi kan sikre, at vi bliver bedre til at støtte de pårørende og bringe borgernes egne ressourcer i spil, så vi kan vedligeholde den enkeltes færdigheder længst muligt, siger Sophie Løhde, der kalder gårsdagens besøg for inspirerende.

- Det er vigtigt for mig, at alle dem, det hele handler om - demensramte, deres pårørende og fagfolk - får mulighed for at bidrage til den kommende nationale demenshandlingsplan. På den måde bliver det ikke en handlingsplan, der udspringer fra Christiansborg. Men derimod en handlingsplan, der bygger på en inddragende og dialogbaseret proces med dem det hele i sidste ende handler om, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.