450 evakueret: Europæisk ferieby ligger under vand

Den italienske hovedstad er hårdt plaget af et voldsomt regnvejr. Seværdigheder og byens skoler er lukkede.
Den italienske hovedstad er hårdt plaget af et voldsomt regnvejr. Seværdigheder og byens skoler er lukkede.
Den italienske hovedstad er hårdt plaget af et voldsomt regnvejr. Seværdigheder og byens skoler er lukkede. Foto: Riccardo De Luca/AP

Roms kendte vartegn Colosseum og Forum samt alle skoler i den italienske hovedstad er torsdag lukkede, da myndighederne venter "exceptionelle" regnskyl.

Tidligt torsdag morgen måtte fire metrostationer lukke på grund af vandmasserne, og adskillige veje i byen står under vand. De italienske myndigheder forventer, at vejrforholdene bliver væsentligt forværret i løbet af eftermiddagen.

- Jeg vil gerne opfordre alle folk til at begrænse brugen af deres biler, hvis det ikke er strengt nødvendigt. Det er klart, at der vil komme afbrydelser og endda uheld, skriver Roms borgmester, Ignazio Marino, i en video, der er blevet lagt ud på Facebook.

Længere nordpå er Venedig også ramt af oversvømmelser flere steder i byen. I byen Carara i Toscana er 450 mennesker blevet evakueret, da en flod gik over sine bredder. Situationen i byen skulle dog være på vej tilbage til normalen, oplyser de lokale myndigheder.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.